DigiMetsä-koulutushanke (2017–2019)

Hanke edistää yrittäjämäisen ja aktiivisen metsänomistuksen kehittymistä Itä-Suomessa. Se on välttämätöntä, jotta turvataan metsäbiotalouden kasvu sekä Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon metsävaroille rakentuvat investoinnit.

DigiMetsä-koulutushankkeen tavoitteena on aktivoida metsänomistajat ja metsänomistajaperheet huolehtimaan kestävästi omista metsistään, saada nuoria metsänomistajia työllistymään omiin metsiinsä, aikaistaa sukupolvenvaihdoksia ja saada uusiutuva biotalouden raaka-aine markkinoille osana uudenlaista yrittäjyyttä.

* Opi tunnistamaan käytännössä oman taimikkosi hoitotaso ja sen merkitys. Tutustu metsäpalvelusovelluksiin.

* Varmista tilan jatkajan mielenkiinto ja osaaminen metsätilan hoidossa.

* Yhdistä nuorten näppäryys ja oppimistaito sekä vanhempien kokemus ja näkemys.

* Nuori, työllistä itsesi metsässä.

Mitä ja miten hankkeessa tehdään

Hankkeessa webinaarien, toiminnallisten metsäkoulutusten ja maastopäivien avulla metsänomistajat ja heidän perheenjäsenensä oppivat tuntemaan oman metsänsä tuoton ja ne metsätyöt, joita olisi mahdollista tehdä perheen omissa metsissä kustannustehokkaasti ilman vierasta työvoimaa, sukupolvien välisenä yhteistyönä. Apuna tässä prosessissa ovat sähköiset metsäpalvelusovellukset ja metsävaratietokannat.

Metsäpalveluyrittäjyys-koulutusten erityistavoitteena on aktivoida nuoremmat metsänomistajat tai tulevat metsänomistajat perustamaan oma 4H-yritys metsäpalvelualalle. 4H-yritys antaa 7000 euron liikevaihtorajalla hyvän ja virallisen startin metsäpalveluyrittäjyystoimintaan.

Katso video: Miten voit hoitaa omaa metsääsi ja voit luoda metsänhoidosta oman ammatin.

DigiMetsä Yrittäjät

YouTube Video Metsäpalveluyrittäjistä

Hankkeen tarjoamat maksuttomat koulutukset

Et tarvitse aikaisempaa metsäalan kokemusta tai koulutusta. Sinua kiinnostaa metsässä tekeminen.

Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa olevan metsätilan omistajana tai perheen jäsenenä, kiinnostus riittää ja osallistua saat kauempaakin teoriapäiviin Webinaareissa ja käytännön maastopäiviin sopivasti lähimmällä paikkakunnalla.. Huom! maastopaivään oma toimiva raivaussaha (jos on) ja varusteet mukaan.

 

25.5.2019 klo 10:00-15:00 Raivaussahan käyttö ja huolto, Omatoiminen taimikonhoito -koulutus Kiuruvesi. (Päivä ollaan maastossa, välipalaa ja juomaa mukaan)

Paikka: Partiolaisten laavu Hakomäentie 161, Kiuruvesi

– Maksuton koulutus raivaussahan käytöstä, huollosta metsänomistajaperheille ja nuorille. Omat raivaussahat ja varusteet mukaan.

 

4.6.2019 klo 9:30-15:00 Raivaussahan käyttö ja huolto, Omatoiminen taimikonhoito -koulutus Suonenjoki. (Ollaan sisätiloissa)

Paikka: Futuria, Kirjasto Jalkalantie 6, Suonenjoki.

– Maksuton kurssi raivaussahan käytöstä, huollosta oman metsän ja oman taimikon hoitamisesta metsänomistajaperheille ja nuorille. Omat raivaussahat ja huoltovarusteet mukaan.

 

5.6.2019 klo 10:00-15:00 Raivaussahan käyttö ja huolto, Omatoiminen taimikonhoito -koulutus Sammaltalon vieressä oleva metsäkuvio, Suonenjoki. (Päivä ollaan maastossa, välipalaa ja juomaa mukaan)

Paikka: Sammaltalon vieressä oleva metsäkuvio, Kuopiontie 50, Suonenjoki (Autot voi jättää Sammaltalon pihaan)

– Maksuton koulutus raivaussahan käytöstä, huollosta metsänomistajaperheille ja nuorille. Omat raivaussahat ja varusteet mukaan.

 

Ennakkoilmoittautuminen tilaisuuksiin, lisätietoa ja ilmoittautuminen Juha Venäläinen 044 3619430 tai sähköpostilla juha.venalainen@4h.fi

 

 Tervetuloa!

 

Muistithan ilmoittautua hyvissä ajoin, varmistat osallistumisellasi koulutuksen onnistumisen, älä odota!

 

Palaute https://www.4h.fi/palaute-kysely/

 

Omat metsät tuottamaan
4H-metsäpalveluyrittäjä
Metsänomistajien metsäyrittäjyysohjaaja
Lisäksi järjestetään metsänomistajien ja perheenjäsenten maastopäiviä ja seminaari aiheesta: Miten ja mitä lisäarvoa omista metsistä.

Koulutukset, seminaari ja maastopäivät ovat maksuttomia osallistujille (hanke ei vastaa matkakustannuksista).

Rahoittaja: Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo

Hanketta hallinnoi: Suomen 4H-liitto, Itä-Suomi

Toteutusaika: 1.1.2017 – 31.12.2019

Yhteistyökumppaneina ovat mm. Pohjois-Karjala säätiö, Suomen Metsäkeskus www.metsakeskus.fi/metsakaari, LUKE, Metsäoppilaitokset, Pankit, MHy ja metsäyhtiöt

Saat lisätietoa ottamalla yhteyttä:

Kari Kuokkanen
aluejohtaja 4H Itä-Suomi
DigiMetsä-koulutushanke
kari.kuokkanen(at)4h.fi
p. 050 570 7433

Juha Venäläinen
projektipäällikkö
DigiMetsä-koulutushanke
juha.venalainen(at)4h.fi
p. 044 361 9430

 

Lisätietoa  https://4h.fi/4h-jarjestona-2/jarjeston-toiminta/hankkeet/digimetsa-koulutushanke-2017-2019/lisatietoa/

 

 

 

 

Tallenna

 

Hankkeessa mukana