Hyvinvointia nuorille ja yhdistyksille (2014-2015)

Hyvinvointia nuorille ja yhdistyksille 2014 -projekti on työllistänyt kymmenen nuorta.

Projekti sai rahoituksen Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) Paikka auki – nuoret työelämään -avustusohjelmasta. RAY:n rahoituksella on työllistetty kymmenen nuorta yhdeksi vuodeksi Keski-Karjalan, Lakeuden, Kaustisen, Sodankylän, Härmänmaan, Suomussalmen, Posion, Kuusamon, Vaasan sekä Nurmeksen 4H-yhdistyksiin. Nuoret aloittivat työt maalis-huhtikuussa 2014 ja työt jatkuvat vuoden keväälle 2015.

Nuorten kokemuksia

Olen oppinut ottamaan toiset huomioon työssäni, tekemään monipuolisia asioita ja eniten olen oppinut suunnittelemisesta ja toteuttamisesta (kerhot, kurssit, leirit). Kaikkea ei tarvitse osata tai tehdä yksin, apua saa aina. (Jenni Manninen, Suomussalmi) Joustavuutta ja rohkeutta tarttua uusiin asioihin (Marika Ylitolva, Posio) 4H:n tiloihin on tullut muutama koululuokka tekemään pipareita ja mehiläisvahakynttilöitä, heidän ohjaaminen oli kivaa. Syksyllä oli mukava olla käynnistämässä kerhotoimintaa. Ennen olen ollut mukana vain valmiissa kerhoissa. (Jenni Wegelius, Vaasa)

Toiminnanjohtajien kokemuksia

Nuoren antama työpanos on ollut erittäin suuri. Vaikka omaa työpanosta on mennyt tietenkin perehdyttämisessä ja opettamisessa, ovat omat työt helpottuneet huomattavasti, kun työtehtäviä voi antaa hyvillä mielin myös toiselle. (Riikka Ylikauppila, Keski-Karjala) Nuori on tuonut paljon taloudellista ja sosiaalista lisäarvoa yhdistykselle ohjaamalla kerhoja; kerholaiset ovat tykänneet hänestä ohjaajana; ohjaamiseen ja perehdytykseen käytetty aika on ollut kohtuullinen. (Pirjo Hämynen, Nurmes) Siihen määrään mitä minä olen käyttänyt nuoreen, hän on kyllä hyvin hoitanut kerhotoiminnan. Siihen olen tyytyväinen. (Leo Tossavainen, Sodankylä)

Lisätietoja: Suomen 4H-liitto Kehityspäällikkö Tuula Alanko p. 044 783 0303

Hankkeessa mukana