Polku osaavaksi ohjaajaksi -hanke (2018-2019)

Polku osaavaksi ohjaajaksi -hanke tarjoaa asiakkailleen palkkatukityötä, työkokeilua, yksilö- ja ryhmäohjausta sekä lyhytkoulutuksia ja yritysvierailuja.  Hanketta toteutetaan Pohjois-Pohjanmaalla 24 4H-yhdistyksen alueella.

Hankkeen tavoitteena on vähentää alle 25 vuotiaiden työttömyyttä sekä parantaa pitkään työttömänä olleiden sekä osatyökykyisten työmarkkinavalmiuksia. Hankkeella on vuosittain 40 – 100 asiakasta.

Kohderyhmä

Pitkäaikaistyöttömät sekä alle 25-vuotiaat nuoret, jotka ovat kiinnostuneita nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksesta sekä järjestötyöstä ja tähtäävät mahdollisesti alan opintoihin.

Miten?

  • asiakkaille tarjotaan mahdollisuus tuettuun työpaikkaan, yksilö- ja ryhmäohjausta, työelämävalmius- ja yrittäjyyskoulutuksia, lyhytkoulutuksia ja yritysvierailuja.
  • kehitetään uusia palvelumalleja sekä työllistymisen polkuja nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen tehtäviin.
  • kehitetään yhdistysten työllistämisosaamista ja työllistämisen laatua ottamalla käyttöön 4H-yhdistysten laatujärjestelmä ARVI.
  • tehdään tiivistä verkostoyhteistyötä viranomaisten, oppilaitosten, yritysten ja toisten hankkeiden kanssa.

Hanketta  toteuttavat 4H-yhdistykset

Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Kempele, Kiiminki, Kuusamo, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Rannikko, Reisjärvi, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Vaala ja Vihanti.

Polku osaavaksi ohjaajaksi on Suomen 4H-liiton hallinnoima hanke. Rahoitus koostuu Pohjois-Pohjanmaa TE-toimiston ja Suomen 4H-liiton rahoituksesta. Hanketta toteutetaan 1.1. – 31.12.2018. Hankkeella on mahdollisuus jatkua 31.8.2019 saakka.

Hankkeessa työskentelee osa-aikainen projektipäällikkö (50 %) ja yksilöohjaaja.

 

Lisätietoja:

Seija Heikkinen
projektipäällikkö
Suomen 4H-liitto
Puh. 044 377 7469
seija.heikkinen(a)4h.fi

Miia Vauhkonen
yksilöohjaaja
Suomen 4H-liitto
Puh. 044 335 7624
miia.vauhkonen(a)4h.fi