Polku osaavaksi ohjaajaksi -hanke (2018-2019)

Polku osaavaksi ohjaajaksi -hanke tarjoaa asiakkailleen palkkatukityötä, työkokeilua, yksilö- ja ryhmäohjausta sekä lyhytkoulutuksia ja yritysvierailuja.  Hanketta toteutetaan Pohjois-Pohjanmaalla 21 4H-yhdistyksen alueella.

Hankkeen tavoitteena on vähentää alle 25 vuotiaiden työttömyyttä sekä parantaa pitkään työttömänä olleiden sekä osatyökykyisten työmarkkinavalmiuksia. Hankkeella on vuosittain 40 – 100 asiakasta.

Kohderyhmä

Pitkäaikaistyöttömät sekä alle 25-vuotiaat nuoret, jotka ovat kiinnostuneita nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksesta sekä järjestötyöstä ja tähtäävät mahdollisesti alan opintoihin.

Miten?

  • asiakkaille tarjotaan mahdollisuus tuettuun työpaikkaan, yksilö- ja ryhmäohjausta, työelämävalmius- ja yrittäjyyskoulutuksia, lyhytkoulutuksia ja yritysvierailuja.
  • kehitetään uusia palvelumalleja sekä työllistymisen polkuja nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen tehtäviin.
  • kehitetään yhdistysten työllistämisosaamista ja työllistämisen laatua ottamalla käyttöön 4H-yhdistysten laatujärjestelmä ARVI.
  • tehdään tiivistä verkostoyhteistyötä viranomaisten, oppilaitosten, yritysten ja toisten hankkeiden kanssa.

Hanketta  toteuttavat 4H-yhdistykset

Alavieska, Kempele, Kiiminki, Kuusamo, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Rannikko, Reisjärvi, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Vaala ja Vihanti.

Polku osaavaksi ohjaajaksi on Suomen 4H-liiton hallinnoima hanke. Rahoitus koostuu Pohjois-Pohjanmaa TE-toimiston ja Suomen 4H-liiton rahoituksesta. Hanketta toteutetaan 1.1. – 31.12.2018. Hankkeella on mahdollisuus jatkua 31.8.2019 saakka.

Hankkeessa työskentelee osa-aikainen projektipäällikkö (50 %) ja yksilöohjaaja.

 

Lisätietoja:

Seija Heikkinen
projektipäällikkö
Suomen 4H-liitto
Puh. 044 377 7469
seija.heikkinen(a)4h.fi

Arja Tampio
yksilöohjaaja
Suomen 4H-liitto
Puh. 044 335 7624
arja.tampio(a)4h.fi