Yritystä Somesta

Yritystä Somesta -hanke yhdistää nuorten someosaamisen ja tienaamisen. Hanke luo edellytyksiä nuorten yrittäjyyteen ja työllistymiseen heidän omia digi- ja sometaitojaan hyödyntäen.

Pohjois-Karjalassa toimivien Juuan ja Nurmeksen 4H-yhdistysten hankkeessa toiminnan pohjana käytetään 4H-yritystä ja 4H-työpalvelua, jotka on todettu toimiviksi nuorten työllistymis- ja aktivoimismalleiksi.

Kuntatoimijat Juuassa ja Nurmeksessa ovat tarjonneet jo parin vuoden ajan uusille 4H-yrittäjille yritysseteleitä ostopalvelusopimusten kautta. Esimerkiksi Tuomas Karjalaisen 4H-yritys firmatverkkoon.fi on syntynyt yrityssetelin tukemana. Tällä hetkellä alueellamme toimiikin jo yli 25 4H-yritystä.  Onpa yksi 4H-yrittäjistä, Ryhti-Late, siirtänyt toimialaa laajennettuaan 4H-yrityksensä jo ammattimaiseksi yritykseksi!

Kumppanit ja verkostot tukevat

4H-yrittäjyyden vetovoiman ovat huomanneet myös paikalliset Yrittäjäyhdistykset. Hankkeen yhtenä kulmakivenä on Nurmeksen ja Juuan Yrittäjien vahva tuki ja halu kehittää yrittäjyyskasvatustyötä. Myös MTK:n paikallisyhdistykset ovat mukana maatalousyrittäjyyden kautta. Hankkeessa tullaan rakentamaan yrittäjien ohjaajaverkosto aloittavien 4H-yrittäjien tueksi. Lisäksi muutamat kokeneemmat 4H-yrittäjät ovat mukana mentoroimassa nuorempiaan.

Tavoitteenamme on saada aikaan verkostomalli ja toimintatavat, joita voidaan hyödyntää jatkossa paikallisesti sekä muissa 4H-yhdistyksissä eri puolilla Suomea. Toiminnassa muistetaan myös kansainvälinen ulottuvuus hakemalla syksylle 2018 rahoitus Erasmus+ -nuorisovaihdolle ulkomailla.

Nuorten osaamisesta apua yrityksille ja muille toimijoille

Olemme hankkeessa hyvin vahvasti uuden ja kehittyvän asian äärellä. Tehtävänämme on nuorten kanssa vastata ajan haasteeseen valmennuksessa ja kehittää toimintatapoja, joiden avulla nuoret voivat etsiä potentiaalisia asiakkaita, myös muualla kuin somessa.

Kohdennamme 4H-yritysten toimintaa erityisen paljon yrityksiin. Monet yksityisyrittäjät eivät syystä tai toisesta pysty hyödyntämään verkkonäkyvyyttä ja somen mahdollisuuksia markkinoinnissa ja viestinnässä. Sama koskee järjestöjä, yksityishenkilöitä ja osin myös julkisia toimijoita. Digipalveluiden ja someosaamisen tarve on selkeä, ja nuorilla on osaamista.

Näistä aineksista syntyy Yritystä Somesta!

***

Yritystä Somesta -hankkeen päärahoittaja on Vaara-Karjalan LEADER ry / Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.

Hankeaika: 1.8.2017 – 31.7.2019

Seuraa syksyllä 2017 alkanutta tarinaamme somessa. Tykkää, jaa ja ole yhteyksissä:

Yritystä Somesta -hanke Facessa

Yritystä Somesta -hanke Instassa

Yritystä Somesta -hanke YouTubessa

#yritystäsomesta #4hjuuka #4hnurmes #4hpielinen #4hyritys #4hsuomi

Kysy lisää:

Sauli Yli-Hakola
Nuorisoyritysvalmentaja
Puhelin & WhatsApp: +358 45 123 8818
yritysta.somesta(a)gmail.com
Yritystä Somesta -hanke

Pielisen 4H-yhdistys (Juuan ja Nurmeksen 4H-yhdistykset yhdistyivät, ja nimeksi tuli Pielisen 4H-yhdistys.)

Yritystä Somesta on yksi hankkeista, joka esitellään 10 hanketarinaa -kampanjassa. Siinä 4H-yhdistykset kertovat hankkeistaan videoin, kirjoituksin ja kuvin.

Kaikki hanketarinat

 

 

 

 

Nuori Aktiivinen Tärkeä Toimija Alueellaan eli NATTA

Nuori Aktiivinen Tärkeä Toimija Alueellaan -hanke edistää nuorten kasvua, kehitystä ja nuoruuden arvostamista tasavertaisena ja arvokkaana elämän osana. Hankkeessa toteutetaan nuorten ja muun yhteisön kanssa muun muassa tapahtumia, joissa nuoret käyttävät omia taitojaan koko yhteisön hyväksi. Kun avaat jutun, näet videon, joka kertoo esimerkkejä. Länsi-Suomessa toimivien Maskun-Ruskon-Vahdon 4H-yhdistyksen ja Naantalin 4H-yhdistyksen NATTA-hankkeessa luovutaan valmiiksi suunnitelluista malleista ja siirrytään nuorten itsensä ehdottamiin innovatiivisiin toimintamuotoihin. Lue lisää...

Jopa 60% pilottihankkeen ysiluokkalaisista sai töitä

4H:n Ysit töihin -hankkeessa pyritään saamaan kaikki peruskoulun päättävät nuoret töihin. Juuri päättyneen pilottivaiheen tulokset ovat hienoja: 60% hankkeen kattaneen alueen ysiluokkalaisista työllistyi. Peruskoulun päättävien nuorten työllistämiseen tähtäävässä 4H:n Ysit…