Hypättiin torstaina 9.11. Rovaniemeltä lentokoneeseen työkavereiden kanssa ja suunnattiin kohti Helsinkiä ja Messukeskusta, missä meitä odotteli jo innokkaana Metsähallituksen tiedekeskus Pilkkeen väki. Yhdessä Pilkkeen kanssa 4H-liitto pisti pystyyn Metsämessujen ajaksi Metsäpeliluolan. Torstaina pidettiin myös Metsäpäivät, jonka osallistujat kävivät vierailemassa messuosastoilla alkuillasta. 

Anne ja Petri testaamassa, että suunnistus onnistuu
Viikonlopun tehotiimi torstaina edustuskunnossa
Lapin AMK:n vekkulit rakenteli meille kävijälaskurin, joka huhuili, kun sitä painettiin

Helpohkon torstaipäivän jälkeen päästiin tipahtamaan takaisin maan pinnalle. Saatiin jo startissa aivan jäätävän paljon vierailijoita messuosastolle, kun perjantaina vietettiin koululaispäivää. Voin nyt kokemuksesta kertoa, että kun yhdistetään Metsäpelit ja 9000 pääkaupunkiseudun koululaista, saadaan aikaiseksi melkoinen hässäkkä. Pelaajia riitti välillä jonoksi asti ja pädit, läppärit ja VR-lasit olivat kovassa käytössä. Vivelle tehty Virtuaalipuunkaato oli niin suosittua, että jonon pituus oli parhaimmillaan melkein 45 minuuttia! Viikonlopun aikana Viveä testasi lähes 900 henkilöä. 

Ipadit olivat suosittuja
Viveen sai jonottaa välillä melko pitkäänkin
Anne opasti suunnistuspelin kanssa ja Mari halonhakkuun
Metsäpeliluolan ulkopuoleltakin löytyi pelailtavaa

Metsäreportterilla meinasi hieman alkaa perjantaina jännittämään, kun ennakkoon varattu lava-aika koitti ja ensimmäistä kertaa koko katsomo oli viimeistä neliösenttiä myöten täynnä. Vedin lavalla metsäpeliaiheisen Kahoot-tietokilpailun ja parhaat tietäjät palkittiin varavirtalähteillä. Kilpailussa oli mukana yli 200 osallistujaa! Pienistä teknisistä ongelmista huolimatta saatiin kaikki toimimaan loistavasti, eikä minunkaan tarvinnut lähteä lavalta karkuun. Koska Metsävisailu oli niin suosittu, vetaistiin vielä toinen setti hieman myöhemmin, tällä kertaa aiheena oli metsäiset ammatit ja palkinnot tarjosi Pilke, Metsäkeskus ja 4H-liitto. 

Metsävisailun katsomo oli täynnä
Marjamaniaa

Messut jatkuivat koko viikonlopun, välillä hieman rauhallisemmin ja välillä hieman vilkkaammin. Metsäpeliluola oli useamman nuoren ja lapsen suosikkikohde ja raskaasta työrupeamasta huolimatta oli mahtavaa huomata, miten nuoret olivat kiinnostuneita peleistä ja eritoten metsästä. Sunnuntaina messujen lopuksi pistettiin vielä Metsäpeliluola pakettiin Pilkkeen väen kanssa ja hypättiin takaisin lentokoneeseen kohti Rovaniemeä. Koko työryhmä oli väsyneitä, mutta onnellisia.
 

Tehotiimi purki Metsäpeliluolan alle tunnissa
Pakkaustetris sen sijaan ei onnistunut aivan helposti

Äkräs- hanke toteutetaan Lapissa Lapin ammattikorkeakoulun ja Suomen 4H-liiton yhteistyöllä. Hankkeessa luodaan metsäpelit.fi-portaali johon hankkeessa tuotetaan ja kerätään myös muiden toteuttamia metsäaiheisia pelejä. Haluamme lisätä lasten ja nuorten kiinnostusta suomalaiseen luontoon ja metsään pelillistämisen avulla. Hanketta rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma ja hanke jatkuu 6/2018 saakka.  

Laura Halvari

Olen Suomen 4H-liiton Metsäreportteri – viestin metsästä ja siihen liittyvistä aiheista, ilmiöistä ja tapahtumista muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Uskon vakaasti, että metsässä on tulevaisuus. Mennään siis metsään, tehdään yhdessä ja nähdään tapahtumissa!

Puu kaatuu Pellon Korjuussa

Olimme viikonloppuna ilostuttamassa Pellolaisia lapsia, nuoria ja aikuisia Pellon Korjuu-maaseutunäyttelyssä Metsäpelien kanssa. Meillä oli matkassa Vive-versio Puunkaatopelistä, joka sai aivan jäätävän suuren suosion. Molemmilla peliopastajalla nimittäin lähti ääni ensimmäisenä päivänä,…