Olimme viikonloppuna ilostuttamassa Pellolaisia lapsia, nuoria ja aikuisia Pellon Korjuu-maaseutunäyttelyssä Metsäpelien kanssa. Meillä oli matkassa Vive-versio Puunkaatopelistä, joka sai aivan jäätävän suuren suosion. Molemmilla peliopastajalla nimittäin lähti ääni ensimmäisenä päivänä, kun sai suunapäänä olla kertomassa ohjeita, miten peliä pelataan. Suosittuja olivat myös metsapelit.fi sivulta löytyvä Puunkaato ja demoversio suunnistuspelistä. 

Puu kaatuu! Kuva: Anne Annala

 

Maaseutunäyttely yllätti iloisesti meidät pelillisellä sisällöllään, sillä paikalla oli metsästyssimulaattori, joka oli hyvin aidontuntuinen ja Bioaika-rekka, jossa tietenkin oli pelillistä sisältöä. Kokeilemaan pääsi myös Lapin ammattiopiston pisteellä, kuinka puut pysyvät kuormaimella hyppysissä. Tosin tämä oli ihan oikea kuormain ja melko oikeita puita.  

Bioaika-rekka vieraili myös Pellon Korjuu maaseutunäyttelyssä. Kuva: Laura Halvari

 

Mutta takaisin Viveen ja puiden kaatamiseen! Pelimme sai kovasti kehuja, vaikka onkin vasta kehitysasteella. Moni kokeili ensimmäistä kertaa elämässään VR-laseja ja olikin hauska seurata sivusta, kun niin nuoret kuin vanhatkin olivat aivan hämmästyksissään, kuinka erilaista pelaaminen niillä oli. Saimme paljon hyviä kehityskohteita selville ja pelilabran ahkerat tyypit alkavat niitä nyt hiomaan eteenpäin. Kokonaisuudessaan oli mahtava viikonloppu metsäpelaamisen parissa.

Vive-puunkaatopeli kiinnosti monenikäisiä. Kuva: Anne Annala

 

Äkräs- hanke toteutetaan Lapissa Lapin ammattikorkeakoulun ja Suomen 4H-liiton yhteistyöllä. Hankkeessa luodaan metsäpelit.fi-portaali johon hankkeessa tuotetaan ja kerätään myös muiden toteuttamia metsäaiheisia pelejä. Haluamme lisätä lasten ja nuorten kiinnostusta suomalaiseen luontoon ja metsään pelillistämisen avulla. Hanketta rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma ja hanke jatkuu 6/2018 saakka.

Laura Halvari

Olen Suomen 4H-liiton Metsäreportteri – viestin metsästä ja siihen liittyvistä aiheista, ilmiöistä ja tapahtumista muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Uskon vakaasti, että metsässä on tulevaisuus. Mennään siis metsään, tehdään yhdessä ja nähdään tapahtumissa!

Rakenna oma metsätila Tuottava Tuohi pelissä

www.metsapelit.fi sivustolle on ladattu uusivanha peli, Tuottava Tuohi. Tuottava Tuohi on strategiapeli, jossa hallinnoidaan omaa metsätilaa. Pelissä voi muun muassa ostaa metsää, rakentaa retkeilyalueita, kerätä luonnontuotteita ja kaataa puita. Peli…

Metsäpelit matkustaa Helsinkiin

Hypättiin torstaina 9.11. Rovaniemeltä lentokoneeseen työkavereiden kanssa ja suunnattiin kohti Helsinkiä ja Messukeskusta, missä meitä odotteli jo innokkaana Metsähallituksen tiedekeskus Pilkkeen väki. Yhdessä Pilkkeen kanssa 4H-liitto pisti pystyyn Metsämessujen ajaksi…