Pelin aloittaminen saattaa aiheuttaa haastetta, jos ei ole lukenut peliohjeita huolella

www.metsapelit.fi sivustolle on ladattu uusivanha peli, Tuottava Tuohi. Tuottava Tuohi on strategiapeli, jossa hallinnoidaan omaa metsätilaa. Pelissä voi muun muassa ostaa metsää, rakentaa retkeilyalueita, kerätä luonnontuotteita ja kaataa puita. Peli on tehty jo vuonna 2012, joten sitä täytyy katsella hieman nostalgialasien läpi grafiikkojen osalta, mutta itse pelin sisältö on vielä hyvin ajankohtaista ja paikkansa pitävää.

Metsäpalstoja on pelissä erillaisia ja erinhintaisia

 

Pelissä on siis tarkoituksena pitää metsätilaa, jota voi laajentaa ostamalla lisää metsäpalstoja. Lisäjännitystä luovat erilaiset pienet minipelit pelin sisällä, joilla mallinnetaan luonnontuotteiden keruuta, metsähakkuita ja retkeilykohteiden rakentamista. Metsänomistajan täytyy rakennella teitä, pitää huolta taimikonhoidosta ja huolehtia myös pelissä ilmenevistä satunnaisista yllätyksistä, kuten metsäpaloista.

Retkeilykohteen rakentaminen vaatii hieman tietoa metsätaloudesta ja luonnonhoidosta. Näitä tietoja voi löytää esimerkiksi pelin MetsäWikistä.

 

Luonnontuotteiden keruu on yksi Tuottavan Tuohen minipeleistä

Menestyväksi metsätilalliseksi pääsee parhaiten lukemalla ensin peliohjeet, sen jälkeen pelissä olevan metsäwikin ja kokeilemalla muutaman kerran pelaamista. Pitkäjänteisyyttä ja viitseliäisyyttä kaivataan myös tosielämän metsänomistuksessa, joten peli antaa siitäkin hieman kokemusta. Parhaiten Tuottava Tuohi sopii parhaiten yli 12-vuotiaille. Peli soveltuu muuten mainiosti myös esimerkiksi kouluun mantsan tai bilsan oppitunneille!

 

Metsähakkuut hoidetaan minipelissä kätevästi

Äkräs- hanke toteutetaan Lapissa Lapin ammattikorkeakoulun ja Suomen 4H-liiton yhteistyöllä. Hankkeessa luodaan metsäpelit.fi-portaali johon hankkeessa tuotetaan ja kerätään myös muiden toteuttamia metsäaiheisia pelejä. Haluamme lisätä lasten ja nuorten kiinnostusta suomalaiseen luontoon ja metsään pelillistämisen avulla. Hanketta rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma ja hanke jatkuu 6/2018 saakka.

Laura Halvari

Olen Suomen 4H-liiton Metsäreportteri – viestin metsästä ja siihen liittyvistä aiheista, ilmiöistä ja tapahtumista muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Uskon vakaasti, että metsässä on tulevaisuus. Mennään siis metsään, tehdään yhdessä ja nähdään tapahtumissa!

Suomen suurin ulkona oppimisen tapahtuma törmäytti kasvattajat

Ympäristökasvatus, seikkailukasvatus, luontokasvatus, metsäkasvatus. Meitä kaikkia yhdistää intohimo innostaa lapset ja nuoret ulos luontoon. Tapa jolla toimimme, parhaat käytäntömme ja kohtaamisemme nuorten kanssa ovat erilaisia. Toimintamme arvopohja on keskeisin työkalumme.

Lue lisää…

Puu kaatuu Pellon Korjuussa

Olimme viikonloppuna ilostuttamassa Pellolaisia lapsia, nuoria ja aikuisia Pellon Korjuu-maaseutunäyttelyssä Metsäpelien kanssa. Meillä oli matkassa Vive-versio Puunkaatopelistä, joka sai aivan jäätävän suuren suosion. Molemmilla peliopastajalla nimittäin lähti ääni ensimmäisenä päivänä,…