Nuoret ovat kiinnostuneita oman rahan tienaamisesta ja kesätöiden teosta. Parhaiten nuoret saa innostettua alalle tarjoamalle heille heitä itseään kiinnostavia töitä, esimerkiksi 4H-yrittäjänä.

Luonnontuoteala on mielenkiintoinen ja trendikäs ala, jonka saralla 13-28 -vuotias nuori voi perustaa oman 4H-yrityksen. Luonnontuotteista kiinnostuneet nuoret voivat hyödyntää osaamistaan ja kehittää sitä edelleen 4H-yhdistysten toiminnan piirissä.  Luonnontuotteiden parissa on monipuolisia yritysmahdollisuuksia. Erilaisten marjojen, sienten tai muiden luonnontuotteiden keruu, jalostus ja myynti lienee tyypillisin esimerkki luonnontuotealan 4H-yrityksestä. Luonnonmateriaaleista voi saada myös raaka-aineita myytävien tuotteiden valmistukseen, kuten leivonnaisiin tai koruihin. Lisäksi aineettomien luontoelämysten tarjoaminen vaikkapa matkailijoille, voisi olla hyvä yritysidea.

4H-yrittäjyys on helppoa

4H-yrittäminen on vaivatonta, sillä siihen löytyy valmiit oppaat ja kurssit. 4H-yhdistykset ympäri Suomea auttavat nuoria yrittäjiä alkuun tarjoamalla yrityskursseja ja henkilökohtaista perehdytystä. Perustamistoimenpiteiden jälkeen nuori voi alkaa 4H-yrittäjäksi ja työllistää itsensä haluamakseen ajaksi. Yritys voi toimia vaikka vain kesän, mutta yhä useammalla nuorella yrittäjyys jää osaksi elämää, joko sivu- tai päätoimisena!

 

Lisätietoa 4H-yrityksistä löytyy:

https://4h.fi/toita/perusta-oma-yritys/

 

 

Mari Niska

Työskentelen Suomen 4H-liitossa järjestöpäällikkönä Lapissa, erityisosaamisalueena metsä ja luonto. Vapaa-ajalla viihdyn mökillä, ja intohimoni on kaikenlainen luonnossa liikkuminen, erityisesti geokätköjä metsästäen. Twitter: @mari_niska

Metsä- ja luontopelit innostaa – Hyvä käytäntö

Pelit on havaittu hyväksi tavaksi innostaa nuoria tutustumaan metsään ja luontoon.

Pelaaminen on suosittu ja hauska harrastus erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Kun haluamme viedä viestiä luonnon tarjoamista toimeentulon ja virkistyksen mahdollisuuksista, on pelaaminen siihen oiva keino.
Lue lisää…