Aurinkoinen Sahanperän Savotta tarjosi tekemistä kaikenikäisille 

Rovaniemi viikko huipentui 9.9.2018 pidettävään kokoperheen Sahanperän Savotta –tapahtumaan. Tapahtuma järjestetään vuosittain Rovaniemellä Metsähallituksen Pilkkeen ja Arktikumin talojen piha-alueilla sekä sisätiloissa. Sahanperän Savotta tarjoaa kaikille metsästä ja metsäasioista kiinnostuneille tekemistä. Eri metsäalan organisaatiot, yhdistykset ja vapaa-ajan toimijat pääsevät esittelemään toimintaansa. Näytteilleasettajia oli tänä vuonna 34 kappaletta.  

Sunnuntaipäivä sattui onneksi olemaan aurinkoinen ja lämmin, joten tapahtumassa kävi hyvin ihmisiä. Arvion mukaan tapahtumassa kävi noin 5000 ihmistä. Metsäinen Innostaa –hankkeella oli oma esittelypisteensä Sahanperän Savotassa. Teltalla pääsi testaamaan Millainen metsänkäyttäjä olet –visaa, Rovaniemen 4H-yhdistys luotsasi askartelupistettä sekä Metsäkeskuksen Mobiililuontopolun päätepiste sijaitsi siinä.

Metsäinen Innostaa –hankkeen teltalla kävi hyvin ihmisiä. Hankkeessa luotu visa herätti testaajissa iloisuutta ja huvittuneisuutta. Millainen metsänkäyttäjä olet -visa löytyy osoitteesta www.metsäpelit.fi ja on pelattavissa mobiililaitteilla sekä tietokoneella.

Rovaniemi aiheisia puisia avaimenperiä innostui askartelenmaan niin lapset kuin vanhemmatkin. Avaimenperiä askarreltiin liki 250  päivän aikana.

Metsäkeskuksen Mobiililuontopolulla kävi myös mukavasti ihmisiä. Polun päätepisteellä taitotehtävänä oli maistaa pakuriteetä.

Metsäinen innostaa- hanke toteutetaan Lapissa Suomen Metsäkeskuksen, Lapin ammattikorkeakoulun ja Suomen 4H-liiton yhteistyöllä. Suomen 4H-liitto tuottaa hankkeessa innovaatiokerhokokonaisuuden sekä Millainen metsänkäyttäjät olet- visan. Haluamme herätellä lasten ja nuorten kiinnostusta suomalaiseen luontoon ja metsään. Hanketta rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma ja hanke jatkuu 07/2019 saakka. 

Metsä tulee torille Kemissä!

Metsä tulee torille- tapahtumia on vietetty pitkin elo- ja syyskuuta ympäri Suomen. Pääsin vierailemaan Kemin toritapahtumaan ja olipa muuten kivaa! Kemin tapahtuman järjestelyistä vastasivat yhdessä Metsäkeskus ja Tervolan, Simon ja…