Mobiilisti metsään hanke oli mukana yhdessä Ylitornion 4H-yhdistyksen kanssa Juoksengissa, Pellossa, koululaisten metsäpäivässä. Napapiirin Erän majalle saapui koululaisia Pellosta ja Ylitorniolta. Mukana tehtävärasteja pitämässä olivat myös Metsähallitus, Metsäkeskus, Metsänhoitoyhdistys Pellosta ja Ylitorniolta ja Riistanhoitoyhdistys Pellosta.

Puiden mittaaminen oli suosittua puuhaa
Hypsometri tuli myös tutuksi

Koululaiset kävivät ryhmissä tehtävärasteilla tutustumassa metsään liittyviin ammatteihin, harrastuksiin ja toimintaan. Mobiilisti metsään hankkeen tarkoituksena on innostaa nuoria metsäalalle, joten otimme urakaksemme antaa tietoa metsäalaan liittyvistä koulutusmahdollisuuksista. Koululaisten kuljetuskustannuksista vastasi Suomen metsäsäätiö.

Lajitunnistusta
Hyvin osuttu!
Osaisitko laittaa oikeat ammattinimikkeet oikeaan kouluun?

Muilla rasteilla oppilaat pääsivät kokeilemaan muun muassa metsänmittausta, puiden iän määrittämistä, ampumasimulaattoria ja kuulemaan retkeilystä ja eri toimijoiden työstä metsäalalla. Nuoret vaikuttivat aidosti kiinnostuneilta päivän aiheista, eikä heitä joutunut houkuttelemaan montaa kertaa oman rastin aiheiden pariin. Useiden nuorten suusta kuului ihmetys siitä, miten monia eri ammatteja metsäalalla voikaan olla. Nuoret olivat myös innostuneita kokeilemaan riistasimulaattoria, jossa pääsi testaamaan omia ampumataitojaan. Koko päivä oli erittäin onnistunut, eikä kenenkään suusta kuulunut yhtään valituksen sanaa!

Ehdinpä käydä halaamassa myös puuta! Nyt on muuten #puunhalausviikko
Lounas hoitui makkaranpaistolla ja nokipannukahveilla
Retkeilyyn tarvitaan monenlaisia välineitä
Metsähallituksen työstä kertoi Kari Koivumaa

 

Mobiilisti metsään -hanke toteutetaan Lapin alueella Metsäkeskuksen ja Suomen 4H-liiton yhteistyöllä. Hankkeen tavoitteena on helpottaa metsänkäyttöön ja –hoitoon liittyvät materiaalin ja työkalujen saatavuutta uuden mobiilisovelluksen avulla. Haluamme lisätä lasten ja nuorten kiinnostusta metsäelinkeinoja ja yrittäjyyttä kohtaan. Hanketta rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta ja hanke jatkuu 2017 vuoden loppuun.

Laura Halvari

Olen Suomen 4H-liiton Metsäreportteri – viestin metsästä ja siihen liittyvistä aiheista, ilmiöistä ja tapahtumista muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Uskon vakaasti, että metsässä on tulevaisuus. Mennään siis metsään, tehdään yhdessä ja nähdään tapahtumissa!

Metsäinen yrityskurssi Luostolla

Sodankylän 4H-yhdistys järjesti metsäaiheisen 4H-yrityskurssin mahtavissa maisemissa Luostolla Orresokan kupeessa Väärtin Kammissa. Kurssi kesti viikonlopun ja osallistujina oli viisi Sodankyläläistä kasi- ja ysiluokkalaista tyttöä. Yrityskurssia veti Sodankylän 4H-yhdistyksestä Leo Tossavainen…

Nuorten vaikuttajien metsäfoorumi

Huh mikä viikko! Metsäreportteri sai yllättävän, mutta hyvin mieluisan kutsun Suomen Metsäyhdistyksen järjestämään Nuorten metsäfoorumiin. Tapahtuman tarkoituksena oli saattaa yhteen eri metsäalaa läheltä liippaavien alojen toimijoita ja näyttää osallistujille, kuinka…