Paikalliset 4H-yhdistykset, joita on 231 eri puolilla Suomea, saavat enemmän aikaa nuorisotyölle. 4H-järjestössä siirrytään keskitettyyn jäsenmaksulaskutukseen.

Tähän asti jokainen 4H-yhdistys on itse hoitanut jäsenlaskutuksen ja laskujen postituksen sekä jäsenkorttien jakamisen. Keskitettyyn jäsenmaksulaskutukseen siirtyminen yhtenäistää jäsenlaskutusta ja säästää yhdistysten aikaa.

Muutos ei vaikuta 4H-järjestön tai 4H-yhdistyksen toimintaan. Jäsenmaksut käytetään jatkossakin paikallisen 4H-yhdistyksen toiminnan organisoimiseen ja kehittämiseen. Uusi laskutustapa vapauttaa 4H-yhdistykseltä aikaa hallinnollisista asioista nuorisotyölle.

Jäsenmaksujen avulla 4H-yhdistykset pystyvät järjestämään monipuolista toimintaa lapsille ja nuorille. Yhdistykset voivat keskittyä lasten kerhotoiminnan järjestämiseen, tukemaan yli 13-vuotiaiden työllistymistä ja yrittäjyyttä sekä kannustamaan nuoria kansainvälisen toiminnan pariin.

Uusi jäsenkortti postitse kotiin

Järjestön 50 000 jäsentä saa jäsenmaksulaskun, joka sisältää uuden jäsenkortin, lokakuun puolen välin jälkeen. Jäsenkortti oikeuttaa sekä valtakunnallisiin että paikallisiin jäsenetuihin. Jäsenmaksuun kuuluu 4H-tilaisuudet kattava tapaturmavakuutus. Jäsenmaksu on kaikille jäsenille sama riippumatta siitä, minkä yhdistyksen jäsen on.

Jäsenmaksu on yksittäiseltä jäseneltä 30 € ja kaikilta samaan ruokakuntaan kuuluvilta yhteensä 60 € jäsenkaudessa. Jäsenkaudella tarkoitetaan 1.9.2015 ja 31.8.2016 välistä aikaa, mutta jäseneksi voi liittyä milloin tahansa. Lisätietoja jäsenyydestä ja jäseneduista www.4h.fi/liity

4H tekee tulevaisuutta -blogissa asiantuntijat 4H:sta kirjoittavat ajankohtaisista 4H-nuorisotyöhön liittyvistä asioista, tapahtumista ja kampanjoista. Blogissa kerrotaan muistakin 4H:ssa tapahtuvista asioista. Herätämme myös keskustelua lasten ja nuorten asemasta yhteiskunnassa.

Patrik Lindfors

Olen agrologi AMK, ja työskentelen Suomen 4H-liitossa yhteyspäällikkönä. Harrastan vapaa-aikana liikuntaa, seuratanssia, metsästystä ja kiinteistöjä.

Nuoret #4HDuuni’ssa

4H-järjestön avulla vuosittain 9 000 nuorta työllistyy tai perustaa oman yrityksen. Monelle nuorelle paikallisen 4H-yhdistyksen kautta löytyvä työ on ensimmäinen.

Lue lisää…

Minun vai nuorten projekti?

Löytyyköhän yhtään nuorisotyöntekijää, joka ei unelmoisi aktiivisista, vastuuntuntoisista ja yritteliäistä nuorista? Tuskin.

Lue lisää…