”Kesätyön hakeminen kannattaa aloittaa ajoissa.”
”Kesätyöntekijöitä valitaan jo tammi-helmikuussa.”
”Nyt on aika hakea kesätöihin!”

Joulu on hädin tuskin saatu loppiaisen jäljiltä pakettiin ja pian jo pitää valmistautua kesään. Näin se vaan on, suurimmat työpaikat rekrytoivat kesätyöntekijät jo hyvissä ajoin. Tottakai. Onhan pystyttävä suunnittelemaan lomakauden henkilöstöresurssit ja tehtävät työt.

Koska nuorille toitotetaan monesta tuutista ajoissa olemisen tärkeyttä, on osa heistä jo lähtökuopissa. 4H-yhdistyksissä tiedetään, että pian nuorten yhteydenotot alkavat. Hyvä niin, mutta valmistautumatta hakijaruuhkasta on vaikea selvitä.

Parasta valmistautumista 4H-yhdistyksessä on käydä läpi nuorten rekrytointi- ja perehdytyskäytännöt. Onko työnhaun verkkolomake kunnossa? Onhan kaikille hakijoille lähtevä vastausviesti ajan tasalla? Onhan nuorten palkat ja muut työehdot tarkistettu?

Toteutuvatko vastuullisen kesätyön periaatteet? (www.kesaduuni.org)

  1. Hyvä hakijakokemus. Vastuullinen kesätyönantaja pitää hakijan ajan tasalla siitä, miten rekrytointiprosessi etenee. Niillekin, joita ei valita, ilmoitetaan asiasta.
  2. Mielekäs työ. Mielekäs kesätyö vastaa nuoren taitoja ja on sopivan haasteellista. Työtehtävät, vastuut, valtuudet ja odotukset on määritelty selvästi.
  3. Perehdytys ja ohjaaminen. Hyvin suunnitellulla ja toteutetulla perehdyttämisellä nuori pääsee nopeasti kiinni työtehtäviin, oppii ja kehittyy. Palautteen antaminen on tärkeä osa ohjausta.
  4. Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus. Kesätyöntekijälle tarjotaan mahdollisuuksien mukaan samanlainen työympäristö ja työvälineet kuin muillekin työntekijöille.
  5. Kohtuullinen palkka. Kesätyöntekijälle maksetaan työn vaatimusten ja nuoren kokemuksen mukaisesti kohtuullista palkkaa.
  6. Kirjallinen työsopimus ja todistus. Vastuullinen kesätyönantaja tekee nuoren kanssa aina kirjallisen työsopimuksen. Työsuhteen päättyessä annetaan asianmukainen työtodistus.

Vastuullinen kesäduuni -kampanja nostaa esille työnantajat, jotka sitoutuvat näihin vastuullisen kesätyön periaatteisiin. Juuri 4H-yhdistykset toimivat useille nuorille ensimmäisenä työnantajana. Kannustammekin kaikkia niitä 4H-yhdistyksiä, jotka tarjoavat nuorille kesätöitä tai mahdollisuuden kesäyrittäjyyteen, osallistumaan Vastuullinen kesäduuni 2016 -kampanjaan.

4H on vastuullinen työnantaja nuorille. Tehdään se tänä vuonna erittäin näkyväksi.

#VKD16 #4HSuomi #4HDuuni

4H tekee tulevaisuutta -blogissa asiantuntijat 4H:sta kirjoittavat ajankohtaisista 4H-nuorisotyöhön liittyvistä asioista, tapahtumista ja kampanjoista. Blogissa kerrotaan muistakin 4H:ssa tapahtuvista asioista. Herätämme myös keskustelua lasten ja nuorten asemasta yhteiskunnassa.

Hilkka Näse

Nuorten työelämävalmiuksien ja 4H-yrittäjien parissa puuhaileva pedagogi. Tittelinä kehityspäällikkö. Havaittu usein somessa ja sukkapuikkojen äärellä. Turkua rakastava paljasjalkainen turkulainen, jonka herkkuruokaa on tuunattu puuro. Twitter: @Hilunase

Toimitusjohtajan joulutervehdys: Aiomme pärjätä muuttuvassa maailmassa

Päättymässä oleva vuosi todisti osaltaan siitä nopeasta muutoksesta, jonka keskellä elämme. Maailma on aina muuttunut. Nyt tuntuu siltä, että muutos kiihtyy koko ajan.

Lue lisää…

Yhteisöinnolla Vihervuoteen

Pihalleni ilmestyi vuosia sitten pihlaja, pyytämättä, mutta iloisena yllätyksenä. Ystäväni lapsineen olivat päättäneet, että syntymäpäiväsankari kaipaa kyseistä puuta. Minut oli harhautettu istutuksen ajaksi toisaalle. Nähdessäni pikkuruisen pihlajani olin pakahtua.

Lue lisää…