Suomen 4H-liitto järjestää vuosittain eri puolilla Suomea alueellisia toimihenkilöpäiviä. Nyt, kun vietetään Suomi 100 -teemavuotta, syksyn toimihenkilöpäivät toteutetaan teemalla Yhdessä. Lapin 4H:laisten Päivä Yhdessä tapahtui Korouoman kanjonin alueella.

4H:n Yhdessä-päivät ovat siis tapahtumia, joissa vietetään mukavaa aikaa yhdessä, tällä kertaa retkeillen ja luonnosta nauttien ja hyvinvointia hakien. Vietimme Korouoman jylhissä maisemissa kaksi päivää, ja meitä hemmoteltiin niin auringonpaisteella kuin vesisateella ja luokse hiipivällä ukkosella.

Kun 4H:n porukka Tervolasta, Sallasta, Sodankylästä, Rovaniemeltä, Posiolta ja Torniosta on liikkeellä, ei sitä voi olla kuulematta. Naurunremakka seurasi koko ajan, ja hiljaista oli lähinnä yöllä. Lähdimme matkaan keskiviikkoaamuna Korouoman Saukkovaaran pysäköintialueelta, josta kävelimme yhdessä noin 3 km matkan kanjonin vaihtelevissa maastoissa. Tämän jälkeen ryhmän tiet jakaantuivat – osa lähti takaisin autoille, ja osa patikoi vielä 9 km majoituspaikkoina toimiville Kaivoslammen kodalle ja Koron korsulle. Patikoinnin aikana keräilimme mesiangervon lehtiä illan rentouttavia jalkakylpyjä varten.

Reippailun jälkeen saavuimme kodalle, jossa meitä odottivat lämmin ruoka ja nokipannukahvit. Juuri kun kahvi oli valmistunut, saapui jostain metsikön keskeltä posiolaisten nuorten Hömppä-teatterin näyttelijäjoukkio, joka piti meille teatteriesityksen keskellä metsää! Nuoret olivat itse tehneet näytelmän kokonaisuudessaan, ja hauskaa riitti.

Teatteriesityksen jälkeen paisteltiin yhdessä nuotiolla lättyjä, saunottiin ja tehtiin erittäin ansaitut jalkakylvyt. Hiljaisuus alkoi pikkuhiljaa laskeutua myös 4H:laisten ylle, ja Korouoman metsiköt saivat palata yön ajaksi omaan rauhaansa.

Illan viimeiset auringonsäteet loivat vaikuttavia muodostelmia taivaalle yhdessä pilvien kanssa, ja mieli todella lepäsi niitä katsellessa.

Seuraavana päivänä aamu alkoi Pirkko Mäkelän vetämällä Asahi-joogalla. Rentouttavan joogan jälkeen palasimme autoille, jotka odottivat meitä hieman lyhyemmän kävelyurakan päässä. Pääsimme käymään vielä Posiolla ihmettelemässä Pentik-mäkeä, testaamassa metsäistä mobiilivisaa ja läksiäislättykahveilla KoroCafessa.

Kahteen päivään mahtui aivan hurjan paljon toimintaa. Metsän ja luonnon hyvät vaikutukset pääsivät oikein kasautumaan ja jokainen lähti hymyssä suin kotia kohti. Enpä osaisi keksiä parempaa virkistyspäivän viettopaikkaa kuin metsä.

Tallenna

4H tekee tulevaisuutta -blogissa asiantuntijat 4H:sta kirjoittavat ajankohtaisista 4H-nuorisotyöhön liittyvistä asioista, tapahtumista ja kampanjoista. Blogissa kerrotaan muistakin 4H:ssa tapahtuvista asioista. Herätämme myös keskustelua lasten ja nuorten asemasta yhteiskunnassa.

Laura Halvari

Olen Suomen 4H-liiton Metsäreportteri – viestin metsästä ja siihen liittyvistä aiheista, ilmiöistä ja tapahtumista muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Uskon vakaasti, että metsässä on tulevaisuus. Mennään siis metsään, tehdään yhdessä ja nähdään tapahtumissa!

Head – Harkinta on yksi 4H:n arvoista

Kiitos Marjaana Liukko haasteesta kirjoittaa 4H:n toiminnan arvoista HEAD – HARKINTA. Piti ajan kanssa miettiä mitä nuo sanat merkitsevät minulle ennen kuin osasin pohtia niitä 4H:n ja järjestön strategian näkökulmasta. Lue lisää…

Johtaminen on jatkuvaa oppimista

Hae sinäkin mukaan Herrschingin kansainväliseen johtamisseminaariin, joka järjestetään seuraavan kerran elokuussa 2019. Itse inspiroiduin hakemaan Saksassa järjestettävään johtamisseminaariin, sillä koen, että tiimivastaavana tarvitsen jatkuvasti ajantasaista tietoa johtamisesta ja tiimityöskentelystä.

Lue lisää…