Järjestimme kesällä #YritäOpiTienaa-kampanjan nuorten yrittämisen edistämiseksi. Halusimme kertoa nuorille mahdollisuudesta kokeilla yrittämistä 4H-yrityksen avulla.

Mukana #YritäOpiTienaa-kampanjassa oli 76 4H-yhdistystä eri puolilla Suomea. Yhdistykset järjestivät nuorille 152 Bisnes Café -tilaisuutta. Tilaisuuksissa toiminnanjohtajat kertoivat nuorille 4H-yrityksen perustamisesta, materiaaleista ja tukipalveluista. Nuoret miettivät tilaisuuksissa asioita, joissa he ovat hyviä ja mistä he nauttivat. Aivonystyrät työstivät omaa yritysideaa!

Yhdistykset tavoittivat Bisnes Café -tilaisuuksissa yli 4 800 nuorta. Bisnes Café -tilaisuudet olivat suosittuja, sillä kesätöitä on haastava löytää. Varhaiset työkokemukset ovat kuitenkin tärkeitä tulevaisuuden kannalta. Osa Bisnes Café -tilaisuuksiin osallistuneista nuorista kiinnostui testaamaan yritysideoitaan pyörittämällä omaa yritystä kesän ajan.

Tänä vuonna 4H-yrityksen perustaneet voivat osallistua Vuoden 4H-yritys -kilpailuun 15.1.2016 mennessä. Tiedossa on mainetta ja kunniaa!

4H-yrittäjät Instagramissa

Avaisimme Instagramiin 4hsuomi-tilin, ja kerroimme 4H-yrittämisestä kuvien avulla. Omaa yrittäjän viikkoaan kuvaili myös 5 eri puolella Suomea vaikuttavaa 4H-yrittäjää. Tarinat olivat huikeita!

  • Muusikkoyrittäjä Markus Penttinen, @mpentti, kiersi soittokeikoilla eri puolilla Suomea.
  • Aurelia Ahokas, @freyja4h, suunnitteli, teki ja myi koruja.
  • Susanna Lehto, suvililja.net, valokuvasi luontoon ja hevosiin liittyviä kuvia.
  • Karoliina Hanhisuanto, @cupcakerose, leipoi herkullisia kakkuja.
  • Valtteri Uotila, @_valdee, suunnitteli kuvaviestejä ja viimeisteli kirjanpitoa.

Yrittäminen herätti kiinnostusta, sillä osa nuorista rohkeni kysellä lisää Instagramissa kommentoiden. Huhtikuussa perustettu 4H:n Instagram-tili keräsi kampanjan aikana yli 700 seuraajaa.

Kuka näistä 4H-yrittäjistä olisit?

Myös ensi vuonna kajahtaa #YritäOpiTienaa-kampanjan tiimoilta. Pysy kuulolla somessa!

4H-yritys tarjoaa tavan kokeilla 13–28-vuotiaana yrityksen perustamista, yrittäjänä toimimista ja itsensä työllistämistä. Nuoren tukena on henkilökohtainen yritysohjaaja. 4H-yrityksen voi perustaa yksin tai yhdessä ystävien kanssa. 4H-yrityksiä on jo yli 400 ja 4H-yrittäjiä yli 700.

4H tekee tulevaisuutta -blogissa asiantuntijat 4H:sta kirjoittavat ajankohtaisista 4H-nuorisotyöhön liittyvistä asioista, tapahtumista ja kampanjoista. Blogissa kerrotaan muistakin 4H:ssa tapahtuvista asioista. Herätämme myös keskustelua lasten ja nuorten asemasta yhteiskunnassa.

Terhi Käkelä

Johdan, suunnittelen ja toteutan 4H-järjestön viestintää. Ah, viestinnän monipuolisuus haastaa oppimaan uutta. Siinä se suola ja sokeri. Vapaa-ajalla juoksen luonnossa tai töistä kotiin. Aina kun ehdin, karkaan taiteen ja kulttuurin pariin. Twitter: @terhikakela.

Minun vai nuorten projekti?

Löytyyköhän yhtään nuorisotyöntekijää, joka ei unelmoisi aktiivisista, vastuuntuntoisista ja yritteliäistä nuorista? Tuskin.

Lue lisää…

Behind the Scenes: kerhonohjaajien koulutusvideot

Mitä seuraa, kun kuvausryhmä lähtee keikalle 4H-kerhoon ja myös lapsille annetaan omat kamerat?

Lue lisää…