4H-nuorten ravintola Pukkilassa

Ampun 4H-yhdistyksen nuoret pitävät pop up -ravintolaa valtakunnallisena ravintolapäivänä 15.11.2014 Pukkilan Toimelassa. Ravintola on avoinna kello 11.30 – 14.00.

4H-nuorten kansainvälinen ravintola avaa ovensa päiväksi Pukkilassa.

Ravintola on kokonaisuudessaan Makuja Maailmalta -kerholaisten suunnittelema ja toteuttama. Myös menu on nuorten itsensä laatima.

Tarjolla on kerhon teeman mukaisesti makuja maailmalta. Alkuun voi valita salaatin tai pitsapasteijan. Pääruoaksi tarjolla on itämaisesti sävyttynyt pehmeänkermainen kanakeitto. Suun saa makeaksi suklaamoussella tai pikkuleivillä

Koko menua ei tarvitse ostaa, vaan jokainen tuote on tarjolla myös erikseen tai vaikkapa kahvin tai teen kera. Ravintolan hinnat eivät päätä huimaa, ja ravintolan tuotto menee kokonaisuudessaan 4H -nuorisotoimintaan.

  • Makuja Maailmalta -kerho on syksyn aikana tutustuttanut kerholaisia kansainvälisiin makuelämyksiin lisäten kymmenen pukkilalaisen lapsen kansainvälisyyskokemusta. Ravintolapäivän toteutukseen on valmistauduttu läpi syksyn harjoittelemalla menua ja käymällä läpi ravintolan käytäntöjä, kertoo nuorisoryhmää ohjannut projektityöntekijä Reetta Tupasela.

Nuoret odottavat kansainvälisten makujen äärelle noin 40 ruokailijaa.

Ampun 4H-yhdistys toimii Lapinjärvellä, Myrskylässä, Orimattilassa ja Pukkilassa.

Makuja Maailmalta -kerho ja ravintolapäivä järjestetään osana Ampun 4H-yhdistyksen Kansainvälisyyttä kylälle -hanketta. Hanke on Silmu ry:n myöntämä Leader -rahoitteinen hanke Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Hankkeessa on edistetty lasten ja nuorten kansainvälisyystietämystä itse tekemisen ja kokemisen avulla. Hankkeeseen on osallistunut kymmeniä lapsia Pukkilassa, Myrskylässä ja Lapinjärvellä. Hanke päättyy vuoden 2014 loppuun menestyksekkäin tuloksin.

Pohjoismainen 4H-leiri

Vuonna 2015 Pohjoismainen 4H-leiri järjestetään Suomen Nurmeksessa 23.–30.7.2015. Leiriviikko on täynnä monipuolista ohjelmaa ja hauskaa yhdessäoloa, kuten tanssia, musiikkia, taidetta, työpajoja, luonnossa liikkumista ja tietysti kansainvälisiä kohtaamisia. Kesän 2015 leirille osallistuu noin tuhat…

21.11. on viimeinen päivä hakea nuorisotoimikuntaan

Haku 4H:n nuorisotoimikuntaan eli nutokuun on käynnissä 13.10. - 21.11. Yksi parhaimmista 4H-kokemuksistasi odottaa sinua. Lue lisää...