Haku 4H:n nuorisotoimikuntaan

Jos saisit mahdollisuuden, mitä sinä, 16–28-vuotias, kehittäisit 4H:ssa? Hae vuoden 2017 nuorisotoimikuntaan viimeistään 21.11. ja anna äänesi kuulua.

Kehitettävää riittää esimerkiksi nuorten yritysten, työllistämisen, kansainvälisyyden, viestinnän ja kerhoasioiden parissa. Täytä hakulomake, osallistu ja vaikuta! Nuorisotoimikunnan kausi kestää vuoden kerrallaan. Mukaan pyritään aina valitsemaan yksi edellisen vuoden edustajista.

Nuorisotoimikunnan kokoonpano on selvillä vuoden 2016 loppuun mennessä.

Mitä nuorisotoimikunta tekee?

Jokaisen nuorisotoimikunnan kausi on paljolti nuorten itsensä näköinen. Nuoret voivat esimerkiksi osallistua erilaisiin kampanjoihin, kehityshankkeisiin, viestintään ja tapahtumiin. Nuorisotoimikunnalla voi olla myös omia projekteja. Tärkeintä on tuoda nuorten ääntä kuuluville ja tehdä nuorten näköistä toimintaa.

Nuorisotoimikunta tapaa vuoden aikana kasvotusten pari kertaa vuodessa. Kokoukset pidetään pääsääntöisesti Helsingissä. Vuoden ensimmäinen tapaaminen on kaksipäiväinen tutustumis- ja suunnittelusessio. Kokousten välillä pidetään yhteyttä virtuaalisesti.

Nuorisotoimikunnan tehtävänä on tuoda esiin 4H-nuorten ajatuksia ja mielipiteitä.

Minäkö?

Mitä nuorisotoimikunnan jäseneltä vaaditaan? Luottamustehtävistä ei tarvitse olla aiempaa kokemusta. Nuorisotoimikunnan työskentely on rentoa ja vapaamuotoista. Tärkeintä on oma motivaatio ja innostus vaikuttamiseen ja 4H-toiminnan kehittämiseen. Monipuolinen kokemus 4H-toiminnasta on paras suositus.

Voit hakea, jos olet 16–28-vuotias 4H:n jäsen. Valinnat tehdään hakemusten perusteella ja valinnassa painotetaan erityisesti omaa motivaatiota ja kokemusta 4H-toiminnasta. Mieti jo etukäteen, miksi juuri sinä olisit hyvä nuorisotoimikunnan jäsen. Mihin sinä haluaisit päästä vaikuttamaan?

Lisää nuorisotoimikunnasta

Lisätietoa: Päivi Haapasalo, p. 044 783 0306, paivi.haapasalo(at)4h.fi

Itse tehty -rahaa 13 – 28-vuotiaiden omille projekteille

4H-säätiö tukee 200–500 eurolla noin kymmentä nuorten omaa projektia. Hakuaika Itse tehty -rahalle on 1.9.–31.10.2016. Ohjeet Itse tehty -rahan hakemiseen ja hakulomake.  

Keskustelua nuorten yrittäjyydestä SuomiAreenassa

Järjestämme yhdessä Yes-verkoston kanssa keskustelutilaisuuden perjantaina 14. heinäkuuta kello 13.30 - 14.45 SuomiAreenassa Porissa. Haluamme herättää keskustelua tulevaisuuden työelämästä. Yrittäjyys ei ole kaikkien juttu, mutta tulevaisuuden työelämä tarvitsee yritteliäitä nuoria, joilla on asenne kohdallaan. Tule sinäkin mukaan ja osallistu keskusteluun! Lue lisää...