Isäntäperheeksi Suomeen saapuvalle 4H-nuorelle?

Kiinnostavatko ulkomaat ja niiden kulttuuri, mutta itselläsi ei ole mahdollisuutta lähteä muille maille matkustelemaan? Toiseksi paras vaihtoehto kulttuurien kohtaamiseen on ottaa vaihtari, ulkomailta Suomeen tuleva nuori 4H:lainen, muutamaksi viikoksi omaan kotiin asumaan. Tarjolla on siis kielikylpyjä isäntäperheille.

4H tarjoaa vieraan kulttuurin maisteluun loistavan tilaisuuden tänäkin vuonna. Nuoria 4H-vaihtareita piipahtaa Suomessa joka vuosi muutamia kymmeniä, ja kaikilla heillä on jotain annettavaa suomalaisille isäntäperheille. Vaihtarin voi ottaa kotiinsa asumaan vaikkapa kahdeksi viikoksi ja samalla saada raikkaan kansainvälisen tuulahduksen omiin arkiympyröihinsä.

Nuoret viettävät Suomessa aikaa kolmesta viikosta lähes kolmeen kuukauteen. Tänä aikana he asuvat yhdessä, kahdessa, kolmessa tai jopa neljässä eri isäntäperheessä eri puolilla Suomea.

Vaihtarille omaa kotiseutua esitellessä tulee käytyä paikoissa, joihin on suunnitellut menevänsä ”joskus” mutta ei ole vain saanut aikaiseksi. Samalla oppii katsomaan omaa ympäristöä vieraan silmin, huomaamaan asioita, joihin ei ole aiemmin kiinnittänyt huomiota.
Isäntäperhe

Onko sinun perheelläsi mahdollisuutta ottaa maahamme tutustumaan saapuva 4H-nuori asumaan muutamaksi viikoksi? Jos kiinnostaa, käykää täyttämässä isäntäperhehakulomake 4H:n nettisivuilla tai olkaa suoraan yhteydessä Suomen 4H-liiton kansainvälisten asioiden sihteeriin Päivi Haapasaloon: 044 7830306 tai paivi.haapasalo(a)4h.fi.

Ja nuori kiittää!

Itse tehty -rahan haku

Älkää tyytykö valmiiseen, vaan toteuttakaa oma projektinne! 4H Itse tehty -rahan hakuaika on käynnissä! Lue lisää...

Mediataitoviikko

4H on mukana viettämässä Mediataitoviikkoa 8.-14.2.2016. Haastamme kaikki 4H-kerhot mukaan ja käsittelemään jollain tavalla mediataitoja. Lue lisää...