Mediataitoviikko

4H on mukana viettämässä Mediataitoviikkoa 8.-14.2.2016. Haastamme kaikki 4H-kerhot mukaan ja käsittelemään jollain tavalla mediataitoja.

Mediataitoviikko on valtakunnallinen mediakasvatuksen teemaviikko, jota Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) koordinoi yhteistyössä yli 40 organisaation kanssa. Suomen 4H-liitto oli ensimmäistä kertaa Mediataitoviikon yhteistyökumppanina vuonna 2015 ja olemme mukana myös vuonna 2016.

Mediataitoviikko kannustaa toimimaan yhdessä paremman netin ja mediaympäristön puolesta. Teemana on tällä kertaa: Parempi netti virtaa meistä! Se tarkoittaa sitä, että jokainen voi vaikuttaa siihen, millainen ympäristö internet on. Teema sopii hyvin 4H-kerholaisten omaan verkkoympäristöön TOP-tehtäväsivustoon ­ – me toteutamme yhdessä 4H-kerhojen näköistä nettiä!

4H-yhdistykset voivat ilmoittautua mukaan Mediataitoviikkoon osoitteessa www.mediataitoviikko.fi. Viimeistään 31.10.2015 ilmoittautuneet saavat joulukuussa postitse ilmaisen mediakasvatukseen liittyvän materiaalipaketin. Osallistujat näkyvät myös Mediataitoviikon osallistujakartalla.

Mitä tehdä Mediataitoviikolla?

Mediataitoviikolla voi 4H-kerhossa toteuttaa esimerkiksi kerhokerran nettiturvallisuudesta. Tässä muutamia muita ajatuksia mediataitojen vahvistamiseen osana kerhon ohjelmaa.

  • Ottakaa kokkikerhossa valokuvia kokkailuista ja tehkää päivän reseptistä kuvallinen ohje tai kuvakollaasi.
  • Toteuttakaa mainos (esim. video tai juliste) kerhon ohjelmasta. Päästä lasten omat näkemykset ja ajatukset esiin ja anna heidän kertoa, mikä kerhossa on kivaa ja mainostamisen arvoista.
  • Tutustukaa kepparikerhossa netistä löytyviin keppariaineistoihin.
  • Tehkää metsäkerhossa uutinen kerhokerran tapahtumista. Löytyikö metsästä esimerkiksi jotain jännittävää? Ottakaa siitä uutiskuva!
  • Toteuttakaa video kerhokerran tapahtumista. Jokainen saa kokeilla kuvaamista vaikka älypuhelimen videotoiminnolla.
  • Esitelkää kerhossa lempimedioitanne, esimerkiksi lempipelejä, lempikirjoja, lempielokuvia tai lempitelevisiosarjoja.

Mediakasvatukseen liittyvät kerhoaineistot

P.S. Tammikuussa 2016 käynnistyy 4H-kerhojen ohjaajille suunnattu maksuton verkkokurssi, joka tarjoaa ideoita median tekemiseen lasten kanssa, TOP-tehtäväsivuston hyödyntämiseen ja kerhoblogin pitämiseen. Ilmoittaudu mukaan!

Itse tehty -rahan haku

Älkää tyytykö valmiiseen, vaan toteuttakaa oma projektinne! 4H Itse tehty -rahan hakuaika on käynnissä! Lue lisää...

Vuoden 2015 4H-Yritys -kilpailu

Kilpailu järjestetään vuosittain, ja siihen voivat osallistua kaikki vuoden aikana toiminnassa olleet 4H-Yritykset. Kuvaile 4H-Yritystäsi, ideaasi, töitäsi ja asiakkaitasi. Kerro muillekin, missä onnistuit parhaiten. Onko yrityksesi olemassa vielä huomennakin? Osallistu…