Nuoret eurooppalaiset kokoontuvat Ranskaan toukokuussa. – Oletko sinä yksi heistä?

Ranskaan saapuu 40 nuorta eri puolilta Eurooppaa. Iältään he ovat 18–30-vuotiaita. Sinä voit olla mukana, kun täytät hakulomakkeen viimeistään 4. huhtikuuta.

Sateenvarjo-organisaatiomme Rural Youth Europe järjestää 22.–29.5.2016 Euroopan nuorisokeskuksessa Strasbourgissa kansainvälisen seminaarin teemalla “Dream it loud: Build an inclusive society for urban and rural youth”.

Sosiaalisia oikeuksia käsittelevässä seminaarissa pohditaan muun muassa seuraavia asioita:

  • Mitä mahdollisuuksia nuorilla ja nuorisojärjestöillä on toimia nuorten osallisuuden edistämiseksi?
  • Millaisia haasteita kohdataan, kun edistetään osallisuutta ja pyritään ehkäisemään nuorten syrjäytymistä?
  • Miten voidaan ehkäistä sekä Euroopan maaseudulla että kaupungeissa elävien nuorten syrjäytymistä ja lisätä osallisuutta?

Nuoret jakavat seminaarissa omia kokemuksiaan ja osallisuutta edistäviä käytäntöjä.

Lisäksi tuotetaan materiaalia ja työkaluja, joiden avulla osallisuutta voidaan edistää käytännössä.

Kuka voi hakea?

Suomesta mukaan pääsee 1–2 vähintään 18-vuotiasta osallistujaa. Yläikärajaa ei ole, mutta alle 30-vuotiaat ovat etusijalla.

Voit hakea, jos

  • olet aktiivinen 4H:ssa jäsenenä, vapaaehtoisena tai työntekijänä
  • olet kiinnostunut teemasta
  • tulet toimeen englannin kielellä.

Lisäksi osallistujilla tulee olla tapahtuman aikana voimassa oleva matkavakuutus ja eurooppalainen sairaanhoitokortti. Kortin saa Kelasta ilmaiseksi.

Mitä maksaa?

Osallistumismaksu 50 euroa kattaa seminaariviikon ylläpidon eli ruokailut, majoituksen ja ohjelmaan kuuluvat retket. Järjestäjä korvaa seminaariin valittujen matkat kokonaan, edellyttäen, että osallistuja noudattaa matkustusohjetta.

Lue lisää

Tutustu seminaariin http://www.ruralyoutheurope.com/#!future-events/cgb3 ja täytä alla oleva hakulomake viimeistään 4.4.2016. Hakemukset toimitetaan Suomen 4H-liitosta Rural Youth Europelle.

Viime vuoden seminaarin osallistujat totesivat näin: ”Viikon parasta antia olivat unohtumattomien kokemusten lisäksi uudet ystävät ympäri maailmaa. Tällaiset reissut inspiroivat lähtemään rohkeasti kokeilemaan uutta ja vaikuttamaan ympärillämme oleviin asioihin.”

Lähde sinäkin inspiroitumaan ja oppimaan uutta!

Lisätiedot: johanna.polkki(a)4h.fi tai events(a)ruralyoutheurope.com

 

Jännitystä kesään – Hae City-leirille Petroskoihin 13.–17.6.2016

Kesällä 2016 Suomesta lähtee topakka leiriryhmä kohti Petroskoita. Leiri on tarkoitettu 14–25-vuotiaille nuorille. Leirin ohjelmaan kuuluu erilaisia käsityöpajoja, kulttuuria ja retkiä. Leirin kieli on englanti! Jollet ole aiemmin matkustanut Venäjällä,…

14 – 18-vuotiaat! Kansainvälinen nuorisoviikko Itävallassa heinäkuussa – haku nyt

Rural Youth of Lower Austria järjestää “English in Action” -nuorisoviikon heinäkuussa. Tapahtuma on tarkoitettu 14–18-vuotiaille.  Jokaiseen ryhmään kuuluu myös vähintään 19-vuotias ryhmänjohtaja. Aika: 17.–23.7.2016 Paikka: http://www.hluwyspertal.ac.at Hinta: 100 e/hlö +…