4H:laiset Nenäpäivän liveshow’ssa VIP-vieraina. Kuinka ilta sujui?

Saimme maanantaina 2.11. tietää, että me, Kauhajoen Hangaskylän 4H-kerho, olemme voittaneet valtakunnallisen 4H-yhdistysten välisen Nenäarpojen myyntikilpailun. Palkintona voitosta oli matka Tampereelle YLE:n studioille seuraamaan Nenäpäivä Show’ta, joka lähetettiin suorana viiden tunnin TV-lähetyksenä YLE TV2:lta.

Teksti ja kuvat: Kauhajoen 4H-yhdistyksen toiminnanohjaaja Mira Utti

Matkan järjestäminen alkoi välittömästi. Aloitimme järjestelyt ilmoittamalla voittajakerholaisten vanhemmille voitosta ja mahdollisuudesta lähteä Nenäpäivä Show’hun saman viikon perjantaina. Kaikki kerholaiset pääsivät lähtemään, joten 13 kerholaista sekä kerhonohjaajat odottivat reissua innokkaina. Pienimmille kerholaisille lähti myös huoltajia mukaan

Jännittyneissä tunnelmissa

Perjantaina iltapäivällä matka kohti Tampereen Mediapolista sai alkaa. Bussissa oli jännittynyt tunnelma, kun lapset pohtivat, ketä julkkiksia näkisivät Tampereella, minkälaista ruokaa VIP-lämpiössä olisi mahdollisesti tarjolla, näkyisimmekö varmasti televisiossa, jotta äiti ja sukulaiset saisivat ylpeinä katsella meitä palkintomatkalla.

Matkalla pysähdyimme syömään Ikaalisissa Tei-Tuvalla, mutta jännitys oli ottanut monesta reissulaisesta jo voiton, sillä vaikka ruoka oli erinomaista, ei moni kyennyt syömään puolta lautasellista enempää.

VIP-passit kaulaan

Saavuimme hyvissä ajoin Mediapolikseen, jossa meitä oli vastaanottamassa Nenäpäiväsäätiön Emilia Vähätalo. Ensimmäiseksi meidät ohjattiin hakemaan VIP-passejamme, joiden saaminen oli meille kaikille jännittävä kokemus. Meille kerrottiin, että VIP-passeilla saisi kulkea studioilla sekä lämpiöissä vapaasti ja pääsisi live-studioon jonon ohi.

Meidät oli toivottamassa tervetulleeksi myös 4H-liiton Virpi Skippari, joka jakoi meille hienot 4H-paidat. Meitä kävi moikkaamassa myös merirosvoksi pukeutunut Jusu Lounela, joka kertoi meille myöhemmin illalla edessä olevasta haastattelusta, sekä arpojen raaputuskilpailusta.

Ennen suoraa lähetystä

Emilia esitteli meille studiot ja kertoi meille yksityiskohtaisesti, missä mitäkin tulisi illan mittaa, tapahtumaan. Pääsimme tapaamaan Nenäpäivä Show’n ohjaajan sekä juontaja Mikko Leppilammen, jotka toivottivat meidät lämpimästi tervetulleiksi Mediapolikseen. Tämän jälkeen meidät ohjattiin VIP-tiloihin, jossa oli tarjolla loputtomasti ruokaa, juomaa, karkkia ja jäätelöä. VIP-tiloissa esiintyi parhaillaan Sorin Sirkuksen liina-akrobaatti.

Ennen Show’n alkamista osallistuimme yhteiseen maljan nostoon, jossa tsempattiin koko porukkaa aina ohjaajista, esiintyjistä ja yhteistyökumppaneista asti yleisöön saakka tekemään parhaansa, jotta Nenäpäivä Show 2015 olisi ikimuistoinen niin meille paikanpäällä olijoille kuin kotikatsojille tv-ruudun ääressä.

Maljan noston jälkeen meidät ohjattiin live-studioon, josta lähetyksen ensihetket lähetettäisiin. Studiossa ohjaaja lämmitteli yleisöä ”huudattamalla” meitä sekä neuvomalla, kuinka toimia live-lähetyksen edetessä.

Yleiskuva

Ja show alkaa…

LeppilampiSuora lähetys alkoi klo 19.00 Mikko Leppilammen ilma-akrobatianumerolla. Olimme niin lähellä lavan reunaa, että meidän piti istua lattialla, jottei Mikko vahingossa potkaisisi yleisöä esityksensä aikana.

Show jatkui Robinin ja Nikke Ankaran musiikkiesityksellä, jota lähes jokainen kerholainen oli odottanut innolla. Yleisön huuto ja kiljunta oli korviahuumaavaa, ja tunnelma studiosta välittyi varmasti myös kotikatsomoihin.

Show oli siis potkaistu virallisesti käyntiin. Sitä kuvattiin kahdessa eri studiossa. Livelähetyksen lisäksi illan aikana esitettiin jo aiemmin kuvattuja sketsejä sekä inserttejä kehitysmaista, joihin Nenäpäiväkeräyksen varat ohjataan.

Musiikkistudion lisäksi lähetystä kuvattiin siis myös Kansalaistorilta, jossa oli Robinin ja Mikko Leppilammen some-studio, sekä kylmävesiallas, jonne pudotettiin mm. Jari Sarasvuo sekä Jari ”Bull” Mentula. Lapset saivat kulkea studiolla oman mielensä mukaan seuraamassa heitä kiinnostavia julkkiksia ja tempauksia.

Mini Nenäpäivä Show

Kansalaistorilla kuvattiin myös Mini Nenäpäivä Show’ta, jossa mininenäreporttereina toimivat Yle uutisluokkalaiset kumminaan Ylen urheilutoimittaja Kaj Kunnas.

Klo 21.30 jännitys tiivistyi, kun kaikki kerholaiset kokoontuivat Kansalaistorille odottamaan haastattelun alkamista. Haastatteluun valittiin kolme kerholaista, jotka suoriutuivat haastattelusta erinomaisesti.

Ohjaajat muistuttivat useaan otteeseen hymyilemisestä. Iloinen hymy sekä positiivinen asenne kumpusivat haastateltavista ihan luonnostaan.

Raaputuskilpailu

Kerholaisille oli myös järjestetty jännittävä Nenäarpojen raaputuskilpailu Kimmo Ohtosta ja kerholaisia haastatellutta nenäreportteria vastaan. Raaputuskilpailun tuomarina toimi kukas muu, kuin Mini Nenäpäivä Show’n kummi Kaj Kunnas.

Kerholaiset voittivat kilpailun yhden arvan erolla, joten tuuletukset olivat sen mukaisia. Haastattelu sekä arpojen raaputuskilpailu esitettiin Yle TV2:ssa lauantaina 7.11. Mini Nenäpäivä Show’ssa.

Mini

Puolilta öin

Ilta jatkui musiikkiesitysten sekä Kansalaistorin tapahtumien siivittämänä ja herkkuja maistelemalla VIP-lämpiössä.

Kotimatkalle pääsimme heti puolenyön jälkeen, ja kotimatka bussissa oli melko hiljainen, sillä pitkä päivä, jännitys ja reissaaminen olivat vieneet pieniltä reissaajilta mehut.

 

 

 

Elämää köyhyyskuplassa

Suomalaisessa mediassa käydään tasaisin väliajoin keskustelua köyhyydestä. Paitsi, ettei kukaan koskaan sano sanaa köyhä. Puhutaan ”pienituloisista”, ”vähävaraisista” tai jopa ”vähäosaisista”. Sanaa köyhä ei vain käytetä, aivan kuin se olisi jonkinlainen…

Moving out of the comfort zone – going to exchange!

Do you ever get that feeling that you are so bored all the time and that you need something new and exciting in your life? I am not talking about…