Itse tehty -projekti Hankasalmella: Kesäliikuntakerho

Idean projektiin ja Itse Tehty -rahan hakemiseen saimme 4H-yhdistyksen toimistolta. Halusimme toteuttaa liikuntakerhon ala-asteikäisille lapsille heinäkuun aikana.

Projektin tarkoituksena oli tutustuttaa lapsia uusiin liikuntalajeihin ja liikkua monipuolisesti yhdessä hauskaa pitäen. Kerhonohjaajina toimivat Johanna Lamberg ja Tiia Jormakka. Lisäksi projektissa järjestelyapuna toimi Hanna Kauppinen.

Liikuntakerhon toteutus

Projektimme ideana oli pitää maanantaisin ja keskiviikkoisin liikuntakerhoa Hankasalmen kirkonkylällä sekä tiistaisin ja torstaisin Hankasalmen aseman kylällä. Aseman kylällä pidimme kerhoa ensimmäisen viikon ajan, mutta vähäisen osallistujamäärän vuoksi yhdistimme Aseman ja kirkonkylän kerhot. Jatkoimme kerhon pitämistä maanantaisin ja keskiviikkoisin kirkonkylällä. Liikuntakerhossa oli kaksi ryhmää: 0–3.-luokkalaiset ja 4–6.-luokkalaiset. Liikuntakerho toteutui parhaiten pienempien ryhmässä, jossa osallistujia oli eniten.

Mitä liikuntakerhossa tehtiin?

Liikuntakerhon ohjelmaan kuului mm. pallopelejä, rantapelejä, uintia ja frisbeegolfia. Olimme laatineet suuntaa-antavan ohjelman kerhokerroille, mutta monesti kuuntelimme myös lasten toiveita ja leikimme ja pelasimme heidän toivepelejään. Lapset pitivät paljon siitä, että he saivat osallistua kerhon ohjelmaan.

Liikuntakerhon suunnitelmaan kuului myös retki Lomakeskus Revontuleen. Lapset odottivat innoissaan retkeä. Menimme yhdessä kokeilemaan minigolfia, jonka jälkeen testasimme myös Revontulen ympäristössä footgolfia. Footgolf oli kaikille vieras laji, mutta lapset olivat innoissaan päästessään kokeilemaan jotain uutta. Footgolfissa on sama periaate kuin frisbeegolfissa, mutta tarkoituksena on potkia jalkapalloa maassa oleviin reikiin. Retki onnistui hyvin ja lapset olivat tyytyväisiä.IMG-20160812-WA0001(1)

Miten hankimme osallistujia?

Markkinoimme kerhoa keväällä ennen koulujen loppua. Jaoimme oppilaille mainokset kerhosta, jotka he saivat viedä kotiin. Liikuntakerhoa mainostettiin myös Hankasalmen 4H:n kesätapahtumien lehtisessä, nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa.

Miten projekti onnistui?

Epäilemme, että ajoittainen pieni osallistujamäärä johtui heinäkuun alun huonoista keleistä sekä monien vanhempien kesälomasta: monet perheet olivat luultavasti reissussa. Vaikka osallistujia olikin välillä vähäisesti, keksimme aina jotain tekemistä yhdessä. Kerhoon osallistujat tulivat hyvin toimeen meidän ohjaajien kanssa, ja meillä olikin erittäin mukavaa yhdessä.
Teksti ja kuvat: projektiryhmä

Nuorisotoimikunta – Ensimmäinen tapaaminen!

4H-liittoon kerääntyi hassuja hyppijöitä eri puolilta Suomea. Kaikki eri taustoilla maustettuja, mutta sama tavoite silmissään. Nuorisotoimikunta eli nutokulaiset kohtaavat toisensa Ensimmäisenä paikalle Suomen 4H-liiton toimistolle Alppilaan saapui 16-vuotias Hanna-Sofia Luoto,…

Itse tehty -rahalla: Maskun Pienoismallipäivä #1

Nuoret voivat toteuttaa 4H Itse Tehty -rahalla vaikka minkämoisia projekteja. Kerhon näyttely on niistä yksi esimerkki. 4H-Pienoismallikerhomme toteutti Itse tehty -rahalla projektin Maskun Pienoismallipäivä #1. Pienoismallit katsottaviksi suurelle yleisölle Jo…