Itse tehty -rahalla kuplafutisturnaus

On hienoa, että nuorille annetaan mahdollisuuksia olla aktiivisia ja olla mukana järjestämässä itselleen tapahtumia ja tekemistä. Tällaisesta suunnittelusta myös oppii paljon.

Syksyllä 2017 Liedon kunnan nuoriso-ohjaaja kysyi Tarvasjoen nuokkarilla eli Musussa, että mitä nuoret haluaisivat järjestää, jos haettaisiin porukalla hankerahaa. Ideoita heiteltiin mm. reissusta jääkiekkopeliin ja yhteisestä ruoanlaitosta nuokkarilla. Lopulta kuitenkin päädyttiin siihen, että järjestetään kaikille avoin kuplafutisturnaus. Kuplafutista oli ollut joskus aikaisemminkin, ja se oli ollut suosittua. Moni toivoi, että sitä järjestettäisiin uudestaan.

Turnauksen suunnittelu

Nuoriso-ohjaajan ja Härkätien 4H-yhdistyksen avulla löytyi Itse tehty -hankeraha, jota voisi hakea kuplafutiksen järjestämiseen. Nuoriso-ohjaajan kanssa käytiin nuokkarilla läpi kysymyksiä, joihin hakemuksessa piti vastata. Sovittiin, että turnaus olisi vitosluokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille ja se pelattaisiin Tarvashovin liikuntasalissa, jossa koulun liikuntatunnitkin pidetään. Kuplat voisi varata Turusta samasta paikasta kuin ennenkin. Markkinointia tehtäisiin nuokkarilla, Snapchatissa ja WhatsAppissa. Koululla on myös Vertti-oppilaita, jotka tiedottavat erilaisista tapahtumista kaikille oppilaille, ja he voisivat kuuluttaa kuplafutisturnauksesta keskusradiossa. Sovittiin myös, että hankeraha maksettaisiin nuorisotoimen tilille ja nuorisotoimi voisi maksaa kuplafutiksesta tulevan laskun.

Turnauksen toteutus

Lopulta saatiin päätös, että hankeraha on myönnetty. Nuoriso-ohjaaja varasi kuplafutiksen ja liikuntasalin. Nuoret alkoivat markkinoida turnausta. Turnaus pidettiin ennen itsenäisyyspäivää tiistaina 5.12. Kuplafutisturnauksen järjestäminen oli kätevää, sillä kuplat tuotiin paikalle valmiina, ja paikalla oli koko ajan työntekijä, joka neuvoi kuplien käytössä ja oli peleissä tuomarina. Paikalle tuli hyvin nuoria, yhteensä 24 henkeä. Pelit pelattiin viiden hengen joukkueina ja joukkueita vaihdettiin sopivasti. Pelit olivat nopeita, joten kaikki pääsivät varmasti pelaamaan riittävästi. Turnaus sujui hyvin ja kaikilla pelaamaan tulleilla oli varmasti mukavaa.

On hienoa, että nuorille annetaan mahdollisuuksia olla aktiivisia ja olla mukana järjestämässä itselleen tapahtumia ja tekemistä. Tällaisesta suunnittelusta myös oppii paljon. Toivottavasti mahdollisuuksia tulee vielä muitakin.

Lyhyt maistiaisvideo kuplafutiksesta

 

 

Lue Itse tehty -rahasta, jota myönnetään nuorten omille projekteille ja täytä hakemus.

Kerholaisten retki Itse tehty -rahalla

Kerhokauden päätteeksi järjestettiin kerholaisten ja kerhonohjaajien yhteinen retki Duudsonit Activity Parkiin. Lue lisää...

Itse tehty -rahalla heikoilla jäillä

Kuuman kesän kynnyksellä raikastuu, kun lukee Extreme Suomi Survival  -projektin Itse tehty -loppuraporttia. "Haastoimme itsemme kokeilemaan jotain täysin uutta. Sukelsimme hyiseen veteen oppien samalla arvokkaita selviytymistaitoja. Kokosimme aktiiviset 4H-Suomineidot kasaan, rentouduimme ja avasimme chakrojamme suomalaisen lempeän löylyn hellimänä, ja kömmimme ylös jäisestä merestä." Lue lisää...