Itse tehty -rahalla KV-iltamat

“Olisipa hienoa juhlistaa Suomen 4H-järjestön kansainvälisiä toimijoita!” tuumimme yhdessä Iiristiinan kanssa KV-tiimin kokouksessa. 4H:ssa on paljon vapaaehtoisia isäntäperheitä ja muita kansainvälisistä asioista intoilevia, joille kuuluisi ansaitusti iso kiitos – ilman heitä Suomeen tulevat vaihtarit eivät saisi yhtä upeaa kokemusta IFYE tai ryhmävaihdostaan!

Päätimme hakea Itse tehty -rahaa KV-juhlaa varten. Ensimmäinen versio suunnitelmasta oli, että juhla olisi pidetty jo toukokuussa 2017 Helsingissä, Pauligin huvilalla, mutta henkilöresurssipulasta johtuen jouduimme siirtämään ajankohtaa.

Toteutimme siis Itse tehty -rahan avulla marraskuussa 2017 iltamat, joihin toivotimme tervetulleiksi kaikki 4H:n kansainvälisten asioiden konkarit ja asiasta kiinnostuneet. Järjestimme iltamat osana 4H:n kansainvälisen verkoston tapaamista, ja kaikki viikonlopun osallistujat osallistuivat myös iltamiin. Paikkana toimi Järvenpäässä sijaitseva Sibelius-Akatemian kurssikeskus Kallio-Kuninkala.

Idea juhlasta syntyi, kun pohdimme omia kokemuksiamme muiden maiden 4H-toiminnasta. Esimerkiksi 4H:n sisarjärjestö, saksankielisten maiden Landjugend, järjestää paljon juhlamaisia illanviettoja, kuten myös Iso-Britannian Young Farmersit. Heille se on osa normaalia nuorisojärjestötouhua, että yhdessä sekä touhutaan ja temmelletään että juhlitaan hienot puvut päällä. Huomasimme, että meillä Suomessa ei ole vastaavia iltamia, joten päätimme järjestää sellaiset itse. Täällä Pohjolassa kun ei ole turhan paljon tilaisuuksia, minne voi pukeutua hienosti – ellei satunnaisia häitä ja vanhojen tansseja lasketa!

Iltamien tarkoituksena oli olla sopivan juhlava illanvietto, jossa uudet ja vanhat KV-tuttavuudet voisivat vaihtaa kuulumisiaan ja tarinoitaan. Pukukoodi oli smart casual -henkinen, ja toivotimme myös kansallispuvut lämpimästi tervetulleiksi. Kansallispukuja näkee paljon esimerkiksi Rural Youth Europe -kattojärjestömme tapahtumissa, ja haluammekin rohkaista Suomen nuoria kaivamaan puvut esille ja käyttöön.

Iltamat olivat menestys, saimme niistä hyvää palautetta. Ohjelmistossa oli buffet-ruokailun ja herkuttelun lisäksi mm. arvontaa, 4H:n ja yhteistyökumppanien KV-kuulumisten vaihtoa sekä tanssimista. Toivommekin, että jatkossa tämän kaltaisia tapahtumia järjestettäisiin säännöllisesti, nuorten toimesta toisille nuorille.

Itse tehty -rahan käytimme herkkuihin, koristeluihin ja lahjapussukoihin jokaiselle osanottajalle. Lahjapussukoissa oli mm. 4H-pinssi, karkkia sekä huovutettu neliapila.

Teksti ja kuvat: Iiristiina Heinonen ja Satu Järveläinen

Lue Itse tehty -rahasta, jota myönnetään nuorten omille projekteille ja täytä hakemus.

Elämysseikkailu lapsille Itse tehty -rahalla

Järjestimme lapsille antiikin Rooman aikaan sijoittuvan seikkailuradan, mikä sisälsi erilaisia pulma- ja ryhmäytymistehtäviä. Lue lisää...

Itse tehty -rahalla ideoitiin paketointia joulun alla

4H-nuoret Riina, Elina, Ida ja Sofia kävivät joulun alla retkellä Kuopiossa keksimässä uusia ideoita joululahjojen paketointiin. Nuorten ajatuksena oli löytää vinkkejä edessä olevaan paketointirumbaan. Lue lisää...