Itse tehty -rahalla: Maskun Pienoismallipäivä #1

Nuoret voivat toteuttaa 4H Itse Tehty -rahalla vaikka minkämoisia projekteja. Kerhon näyttely on niistä yksi esimerkki.

4H-Pienoismallikerhomme toteutti Itse tehty -rahalla projektin Maskun Pienoismallipäivä #1.

Pienoismallit katsottaviksi suurelle yleisölle

Jo toista vuotta meillä on ollut puhetta pienoismallikerhomme toiminnan esille tuomisesta ja tuotoksiemme esittelemisestä suuremmalle yleisölle oman kerhonäyttelyn muodossa. Idea sai uutta puhtia, kun tajusimme, että projekti on mahdollista toteuttaa Itse tehty -rahaa hyödyntäen.

Aiemmin oli tarkoitus järjestää pienimuotoinen, lähinnä kerholaisten rakentamia pienoismalleja esittelevä, näyttely koulumme ruokalassa. Koska ruokala oli tuolloin suljettu sisäilmaongelmien vuoksi, päätimmekin järjestää isomman tapahtuman paikallisella Maskutalolla, kutsua sinne muitakin pienoismallien rakentajia esittelemään mallejaan ja samalla avata näyttelyn suurelle yleisölle.

Haimme tähän projektiin 4H Itse tehty- rahaa ja saimmekin sitä. Näin projektin toteuttaminen tuli mahdolliseksi.

Monta toimijaa yhdessä

Näyttelypäiväksi valikoitui lauantai 9.4.2016. Turun 4H:sta saimme työtekijän lippuja myymään ja kahvioomme kertakäyttöastiat ja muuta tarpeellista. Kahvion tuotteet ja henkilökunta saapuivat naapurikunnasta Mynämäen 4H:n kautta. Pienoismallipäivästä tulikin siis useamman kunnan 4H:n yhteisprojekti.

Esillä lähes 200 pienoismallia

Tapahtumapäivän aamuna laitoimme näyttelytilan pöydät ja muut jutut paikoilleen kerholaisten ja Mynämäen 4H:n pienoismallikerhon ohjaajan kanssa. Sitten aloimme vain jännittää, saammeko riittävästi näytteilleasettajia ja ennen kaikkea: löytääkö yleisö tapahtumamme.

Mahtavaa oli huomata, kuinka paljon saimme pienoismalleja esille: niitä oli lähes 200 kappaletta! Näytteilleasettajina oli kerholaistemme lisäksi myös aikuisia pienoismalliharrastajia Varsinais-Suomesta ja muualtakin maasta, Helsinkiä, Lahtea ja Tamperetta myöten!

Vuonna 2017: Pienoismallipäivä #2

Myös yleisöä kävi malleihin tutustumassa ihan mukava määrä, toki enemmänkin olisi paikalle mahtunut. Ensi vuotta ajatellen onkin lisättävä tapahtuman ennakkomainontaa vielä entisestään sekä somessa että ulkomainonnan muodossa. runsaasti.

Kerholaiset olivat koko päivän mukana työn touhussa aina alkujärjestelyistä loppusiivoukseen asti, ja yhdessä oli mukavaa tehdä. Niin mukavaa, että Maskun Pienoismallipäivä #2 tullaan taatusti järjestämään myös keväällä 2017!

Kurittulan 4H-Pienoismallikerho

Pienoismallikerhomme on toiminut Maskussa jo kolme vuotta nimellä Kurittulan pienoismallikerho. Nimi tulee siitä, että toimimme Kurittulan ala-asteella teknisen työn tiloissa. Meitä on kaksi aikuisohjaajaa sekä vaihteleva määrä kerholaisia, keskimäärin 10–15.

Teksti:
Jarkko Antikainen
Kurittulan 4H-Pienoismallikerhon ohjaaja
Kuvat:
Kurittulan 4H-Pienoismallikerho

Näin haette Itse tehty -rahaa

Itse tehty -projekti Hankasalmella: Kesäliikuntakerho

Idean projektiin ja Itse Tehty -rahan hakemiseen saimme 4H-yhdistyksen toimistolta. Halusimme toteuttaa liikuntakerhon ala-asteikäisille lapsille heinäkuun aikana. Projektin tarkoituksena oli tutustuttaa lapsia uusiin liikuntalajeihin ja liikkua monipuolisesti yhdessä hauskaa pitäen.…

Itse tehty -rahalla ohjelmaa Kesäkahvilaan

Saimme 4H:lta 200€:n suuruisen Itse tehty - käytettäväksi Turussa pitämämme Kesäkahvilan sunnuntaiden erikoisohjelmiin. Kahvilassa oli erikoisohjelmaa joka sunnuntai 12.6.–28.8.2016. Kahvilan suosituimpia ohjelmia oli Bingo, johon osallistuminen oli ilmaista ja palkinnot…