Itse tehty -rahalla opittiin tapahtumatuotantoa

Itse tehty-raha auttoi nuoria toteuttamaan unohtumattoman tapahtuman Kyyjärvelle. Nuorten tapahtumanjärjestäjätiimi Ryhmä Rämä järjesti 13.7.2018 kesäisen konsertin, Summer Celebration. Tapahtumabudjetti saatiin kokoon esimerkiksi järjestämällä lasten discoja ja pitämällä myyjäisiä. Myös paikalliset yrittäjät tukivat tapahtuman järjestämistä.

Ryhmä Rämä, eli seitsemän kyyjärveläistä nuorta ohjaajinen halusivat piristää pienen paikkakunnan kesää, ja järjestää varsinkin paikkakunnan nuorille ja lapsille menoa. Mutta kuten toivoimmekin, tapahtumaamme osallistuivat kaikenikäiset ihmiset, ympäri seutukuntaa. Ideoinnin jälkeen ryhmällämme oli visio kesäisestä ulkoilmakonsertista, jonka esiintyjiksi valikoituivat Aleksanteri Hakaniemi  sekä Mansesteri.


Aleksanteri Hakaniemi sai yleisön hyvin mukaan.

Kahden esiintyjän rahoittaminen vaati rahaankeruuseen paljon panostusta ja 4H-säätiön myöntämä Itse tehty -raha oli erittäin mieluinen lisä budjettiimme. Loput rahoista ryhmämme keräsi järjestämällä esimerkiksi lasten discoja ja pitämällä myyjäisiä sekä myymällä metrilakua. Lisäksi saimme rahallista tukea paikallisilta yrityksiltä, Kyyjärven Kunnalta sekä Karstulan 4H-yhdistykseltä.

Tapahtuman järjestäminen sisälsi  monenmoista suunnittelua ja tekemistä. Huolehdimme mm. järjestyksen valvonnasta, paikalla olevasta buffetista sekä artistien takahuone tiloista ja majoituksesta. Oman lisänsä työmäärään toi se, että konsertti tapahtui Kauppakeskus Paletin piha-alueella, ulkona olevalla lavalla.

Tapahtumaamme saapui ihmisiä niin omaltamme kuin naapuripaikkakunniltakin. Vaikka tilaamme olisi mahtunut runsaasti enemmänkin kuuntelijoita korvasi määrä laadun, sillä tunnelma tapahtumassa oli mahtava. Esiintymisien jälkeen kuuntelijoilla oli mahdollisuus ottaa artistien kanssa yhteiskuvia.

Tapahtumamme oli ikärajaton sekä päihteetön.

Ryhmä Rämä toimii meidän nuorten ideoiden pohjalta. Myös toteutuksesta vastaavat nuoret, apua ja tukea saamme kuitenkin esimerkiksi Jaana Ojalalta,  joka on Kyyjärven ja Karstulan 4H-yhdistysten toiminnanjohtaja.

Kyyjärvellä  17.9.2018


Ida-Maria Pölkki, Emmi Hänninen,  Iida Patovisti,  Kati Mäntynen,  Varpu Hakola, Sara Ohranen,  Silja Honkonen, Heli Kärki  ja Iida Hänninen

Kiinnostuitko Itse tehty -rahasta? Hakuaika on nyt!

Ohjeet Itse tehty -rahan (200–500 euroa) hakemiseen ja hakulomake.

 

Naurujoogaa Itse tehty -rahalla

Kädet korvien taakse, silmät suuriksi ja kieli ulos! Nauru raikaa vatsan pohjasta asti. Vaikka kaikkia ei naurattanut tunnin alussa, nopeasti kaikki pääsivät naurun tunnelmaa. Naurujooga tunnilla pääsee hohottamaan, hihittämään, hehettämään…

Äänestä Vuoden vapaaehtoista 2018

Kansalaisareena palkitsee tänä vuonna viidettä kertaa Vuoden vapaaehtoisen. Kampanjan tavoitteena on nostaa vapaaehtoistoiminnan arvostusta ja näkyvyyttä. Palkinnon saaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä. Salon 4H-yhdistys on asettanut ehdolle Vuoden vapaaehtoiseksi…