Keppihevoskilpailut Itse tehty -rahalla

Järjestimme Rovaniemellä keppihevoskilpailut 21.5. 2017. Me järjestäjät olemme aktiivisia keppihevosharrastajanuoria.

Idea lähti siitä, että halusimme pitää oikein suuret kilpailut! Sitten huomasimme netistä Itse tehty -rahan haun. Kuulimme siitä myös 4H-yhdistykseltämme. Kevään viimeisillä hakuviikoilla täytimme rahahakemuksen, pienessä paniikissa ja epätoivossa. Kuitenkin laitoimme hakemuksen menemään. Ja yllätykseksi pääsimme läpi.

Alkoi armoton työnteko

Aloitimme tekemällä estekalustoa kilpailuihin, sillä kaikilla kalusto oli melko heikko. Tolppien ja puomien tekoon taisi hujahtaa 10 tuntia, mutta oltiin tyytyväisiä. Muuten emme montaa kertaa tavanneet. Hyvin kaikki järjestyi. Hankittiin kukkia koristeiksi, tilasimme ruusukkeet ja mietimme kaikki mahdolliset.

Kun suuri työ oli tehty, koitti kilpailupäivä, jota menimme ajoissa valmistelemaan. Kilpailuissa oli esteluokkia, koululuokkia, special-luokka ja näyttelyt. Kilpailut ja järjestelyt söivät monta tuntia, mutta saimme onnistuneet kilpailut päätökseen!

Tavoitteena saada keppariharrastajat koolle

Tavoitteemme oli saada näkyvyyttä tapahtumalle, jolla saisi kaikki mahdolliset Rovaniemen keppariharrastajat koolle. Melko hyvin saatiin se onnistumaan, paikalle saapui melko lailla toivomamme ihmismäärä. Osa tuli vain katsomaan, osa kilpailemaan. Toinen tavoite oli saada muut rovaniemeläiset panostamaan enemmän kilpailuihinsa, sillä suuria, hyvin järjestettyjä tapahtumia on suuri ilo kierrellä.

Oli aivan huikea projekti

Tapahtuman järjestäminen onnistui hyvin. Ehkä jos olisi vielä nopeammin saanut luokat rullaamaan, niin aika olisi voinut nipistyä. Tapahtuman järjestäminen lisäsi paljon kokemusta ja rikastutti!

Teksti: Tuulia Pulkamo, Iida Karhu ja Reetta Väisänen
Kuvat: Juha Ollila

Lue Itse tehty -rahasta. Sitä voivat nuoret hakea omille projekteilleen.

Lasten Eläinpolku Itse tehty -rahalla

Eläinpolulla lapset saivat kokeilla keppihevostelua, kasvomaaleja, onnenpyörää, lehmän vetämää jumppaamista ja sen sellaista. Toisena päivänä lapsilla oli mahdollisuus päästä tutustumaan eri kotieläimiin. Lue lisää...

Itse tehty -rahalla Maailman Paras

Mihin tarpeeseen anoimme Itse tehty -rahaa 4H-liitolta? Noh, meidät on 4H koulinut pienestä pitäen siihen, että itse teet, jos jotain haluat. Kuhmon 4H:laisia on purrut kansainvälisyyskärpänen, Musca Civitas Mundanus. Pitkän…