Koko perheen Säpinä-päivä Itse tehty -rahalla

Haimme itse tehtyä rahaa neljän tytön porukalla, aikeinamme järjestää lastentapahtuma. Aloitimme projektin suunnittelemalla, esimerkiksi missä tapahtuma järjestetään ja kenelle. Apunamme toimi Laukaan 4H-yhdistyksen väki. Tavoitteemme oli kylien aktivoiminen, 4H:n tutuksi tekeminen sekä ihmisten ilahduttaminen. Samalla pääsimme markkinoimaan omia 4H-yrityksiämme.

Kun tapahtuman järjestäminen varmistui ja saimme tietää paljonko rahaa saamme tapahtumaa varten, aloimme suunnitella tapahtumaa tarkemmin. Kuka tekee mitäkin, kuinka paljon tarvitsemme apulaisia, mitä myymme ja minkä nimen annamme tapahtumalle.

Suunnittelimme tapahtumaa Laukaan 4H:n toimistolla. Kun tapahtuma alkoi lähestyä, aloitimme valmistelut; pesimme pilttipurkkeja, teimme mainoksia ja jaoimme niitä esimerkiksi Vehniän koulun oppilaille. Jokainen meistä leipoi jotakin ja jokaisella oli oma vastuualue.

Tapahtuman vetonaulana kuplafutis

Päädyimme järjestämään Säpinä-päivä tapahtuman koko perheelle Vehniän koululla. Tapahtumassa oli erilaisia toiminta pisteitä lapsille esimerkiksi jokainen sai istuttaa oman kukan pilttipurkkiin, perheen pienemmille lapsille oli pomppulinna ja temppurata. Hieman vanhemmille lapsille oli mysteerihuone. Tapahtuman aikana pidimme myös buffettia, jossa myimme mm. pizzaa ja mokkapaloja. Tapahtuman vetonaula oli kuplafutis, jonka hankimme tapahtumaan itse-tehty rahalla.

Tapahtuma onnistui hyvin ja suuremmilta ongelmilta vältyttiin. Tapahtuma oli opettavainen ja hyvä kokemus

Laukaa 11.8.2018

Taru Heinänen, Laura Heinänen,  Veera Kekkonen ja  Anni Kekkonen

Lue Itse tehty -rahasta, jota myönnetään nuorten omille projekteille ja täytä hakemus.

 

Itse tehty -rahalla heikoilla jäillä

Kuuman kesän kynnyksellä raikastuu, kun lukee Extreme Suomi Survival  -projektin Itse tehty -loppuraporttia. "Haastoimme itsemme kokeilemaan jotain täysin uutta. Sukelsimme hyiseen veteen oppien samalla arvokkaita selviytymistaitoja. Kokosimme aktiiviset 4H-Suomineidot kasaan, rentouduimme ja avasimme chakrojamme suomalaisen lempeän löylyn hellimänä, ja kömmimme ylös jäisestä merestä." Lue lisää...

Naurujoogaa Itse tehty -rahalla

Kädet korvien taakse, silmät suuriksi ja kieli ulos! Nauru raikaa vatsan pohjasta asti. Vaikka kaikkia ei naurattanut tunnin alussa, nopeasti kaikki pääsivät naurun tunnelmaa. Naurujooga tunnilla pääsee hohottamaan, hihittämään, hehettämään…