Naurun tasapaino

Tuohan on aivan tasapainoton, pah! saatat tuhahtaa. Mutta ihan suotta, kyllä tasapainoisetkin ihmiset nauravat. Nauru itsessään vain on joskus tasapainotonta heilläkin: on hihittelyä, räkätystä, itkunaurua ja röhkimistä.
Naurua on useimmiten myös melkein mahdotonta hallita: se, nauraako vitsille vai ei, ei ole aina oman päätöksen varassa. Nauru vain purkautuu ilmoille.

#funnycats

Kuten varmasti tiedätkin, ihmiset nauravat eri asioille. Nauretaan omalle kömpelyydelle ja kissoille, kuten toimittajaryhmämme, nauretaan hyvälle vitsille, oudolle kuvalle, vanhalle muistolle, kuuluisalle inside-läpälle ja kaikelle siltä väliltä, ihan vain nauramisen ilosta. Jotkut ihmiset kertovat nauravansa aivan väärissä tilanteissa, esimerkiksi nähdessään hullunkurisen kaatumisen. Siinä sitä sitten yrittää pitää pokkansa, kun toiseen sattuu.

#vainmeidänjutut

Jokainen teistä tietää ne oman kaveriporukan inside-läpät, johon liittyy jokin mukava (tai ei niin mukava) muisto. Ja nehän ne usein naurattavat jälkikäteen, monien vuosienkin päästä. Ja kun yrität selittää juttua innoissasi vanhemmillesi, he ovat kutakuinkin soittamassa mielisairaalaan: ”lapsemme on sekaisin päästään”. Voin kertoa, että jaan tämän kokemuksen kanssanne.

#fitfitfit #relax

Nauraminen on erinomaisen tehokasta aerobista toimintaa, ja sitä voisi sanoa sydänlihaksen hölkäksi, koska erityisesti pallealihas työskentelee ahkerasti. Naurunpurskahdus käynnistää stressiä muistuttavan olotilan, koska silloin ihmisen pulssi kiihtyy, verenpaine nousee, lihasjännitys kasvaa ja hengittäminen on usein puuskuttamista. Muutokset kuitenkin katoavat pian, ja jäljelle jää rentoutunut olotila. Siis aivan mahtavaa!

#naurunvallankumous

Jos jokin vallankumous pitäisi toteuttaa nyt heti, aloittaisin naurun vallankumouksen. Olen usein huomannut, että nauraminen rikkoo hiljaisuutta ja rentouttaa uutta tilannetta. Väitän vahvasti, että nauru oikeasti pidentää ikää: nauramalla pysyt positiivisena ja onnellisena. Nauraminen luo myös yhteenkuuluvuutta. Mikä on parempaa kuin nauraa kunnon räkänaurua yhdessä kavereiden kanssa vesisateessa?

#laughwiththeworld

Olen monesti kauhistellut, kun kaverit ovat kertoneet, etteivät muista milloin ovat viimeksi nauraneet kunnolla. Jokaisella pitäisi vähintään päivittäin olla jokin asia, mille nauraa, edes hetken aikaa. Jos kukaan ei nauraisi, maailma olisi takuulla karumpi paikka elää.

Naurakaa ihmiset, naurakaa!

 

Vahvuutta itsevarmuudesta

Itsevarmuus ei tarkoita samaa kuin itserakkaus. Itsevarman ja itserakkaan ihmisen välinen ero on mielestäni lyhyesti sanottuna se, että itserakas ihminen ajattelee olevansa muita parempi, kun taas itsevarma ihminen ajattelee olevansa…

Tee sitä, mistä just SÄ pidät

Olet todennäköisesti parhaillaan nauttimassa lomastasi kesälaitumilla. Kesälomasi voi kulua joko vain kotona, tai olet mahdollisesti saanut itsellesi kesätöitä. Suunnitelmissasi on tietysti viettää aikaa myös perheen ja ystävien kanssa, ja totta…