Nuorisotoimikunta – Ensimmäinen tapaaminen!

4H-liittoon kerääntyi hassuja hyppijöitä eri puolilta Suomea. Kaikki eri taustoilla maustettuja, mutta sama tavoite silmissään.

Nuorisotoimikunta eli nutokulaiset kohtaavat toisensa

Ensimmäisenä paikalle Suomen 4H-liiton toimistolle Alppilaan saapui 16-vuotias Hanna-Sofia Luoto, joka on erityisesti kiinnostunut 4H:n kansainvälisestä toiminnasta. Sillä aikaa kun Hanna-Sofia odotteli muita, olivat Hanna-Riikka Kupla, Anni Jalonen sekä Anton Perttu etsimässä toisiaan Pasilan asemalla.

Lappeenrannassa lukiota käyvä Hanna-Riikka on todella kiinnostunut kerhoasioista. 18-vuotias Anni oli mukana myös viimevuoden nutokussa ja jatkaa nyt motivoituneena sekä innostus mukanaan. 19-vuotias Anton on toiminut 4H:ssa vain vähän aikaa, mutta saanut jo rutkasti kokemusta muun muassa yritysohjaajana.

Kun pienen etsiskelyn jälkeen Anni, Hanna-Riikka ja Anton olivat toisensa löytäneet, kävelivät hekin Alppilaan. Siellä ihana Virpi Skippari otti uudet hieman jännityksissään olevat nutokulaiset vastaan ja aloitti heti rennolla tunnelmalla kahvin äärellä.

Ensimmäinen kokouspäivä oli jo pitkällä, kun Marianne Koskinen liittyi töiden jälkeen seuraamme. Marianne on ahkera 22-vuotias 4H-kerhoja ohjaava opiskelija.

 

Siitä se kaikki sitten alkoi!

Ensimmäisenä päivänä tutustuimme paljon 4H-liiton väkeen sekä siihen, mitä nuorisotoimikunta käytännössä tekee. Päivä meni erittäin nopeasti. Söimme hyvin, pidimme hauskaa, tutustuimme uusiin ihmisiin sekä suunnittelimme tulevaa vuotta.

Illalla matkustimme kohti hotelli Helkaa, jossa veimme tavarat huoneisiin, ja lähdimme nälkäisinä syömään loistavaa ruokaa. Tutustuimme toisiimme. Loppuillan pidimme yhdessä hauskaa

Toinen päivä

Heräsimme hyvissä ajoin aamulla, jotta ehtisimme rauhassa nauttia hotellin aamupalasta. Nautiskelun jälkeen suunnistimme inhottavassa loskakelissä kohti 4H-liittoa ja hyppäsimme ratikan kyytiin. Pian olimmekin taas Alppilassa. Alppilassa keskustelimme siitä, missä työryhmissä kukakin haluaisi edustaa nuorisotoimikuntaa.

Tässä päätöksemme:

Anni: Puheenjohtaja, nuorisotyöntiimi

Anton: työ- ja yritys

Hanna-Riikka: ryhmätoiminta

Hanna-Sofia: kansainvälisyys

Marianne: ryhmätoiminta

Päätösten jälkeen menimme syömään ravintola Ilmaan herkullista ruokaa. Ruokailun ohella aloimme miettiä tulevaa vuotta ja sitä, mitä haluamme nutokulaisina tehdä ja edistää. Loppupäivän käytimmekin toiminnan suunnitteluun sekä toimintasuunnitelman tekemiseen. Kun kello oli hieman yli kaksi, lähdimme Alppilasta kohti Pasilan asemaa, ja sieltä jokainen lähti omiin suuntiinsa.

Valitettavasti Marianne ei kiireidensä takia voinutkaan sitoutua vuodeksi nuorisotoimikuntaan, mutta häneen pidämme varmasti yhteyttä! Suuret kiitokset Mariannelle, johon saimme lyhyen, mutta todella kivan ajan tutustua!

Terveisin Nuorisotoimikunta 2016!

P.S. Muistathan Seurata meitä myös Instagramissa: @4hnutoku!

Siellä lisää kuvia!

”Näytä tissit!” – Seksuaalinen häirintä sosiaalisessa mediassa

Suurin osa nuorten kokemasta seksuaalisesta häirinnästä tapahtuu tänä päivänä sähköisessä muodossa. Joka kolmas alle 16-vuotias on vastaanottanut seksuaaliväritteisiä viestejä, kuvia tai videoita netissä. Sosiaalisen median sovellusten ansiosta ahdistelun ja kiusaamisen…

Itse tehty -projekti Hankasalmella: Kesäliikuntakerho

Idean projektiin ja Itse Tehty -rahan hakemiseen saimme 4H-yhdistyksen toimistolta. Halusimme toteuttaa liikuntakerhon ala-asteikäisille lapsille heinäkuun aikana. Projektin tarkoituksena oli tutustuttaa lapsia uusiin liikuntalajeihin ja liikkua monipuolisesti yhdessä hauskaa pitäen.…