Peikkopolku Itse tehty -rahalla

Saimme keväällä Peikkopolun järjestämiseen 200 € Itse tehty -rahaa. Polku onnistui hienosti!

Idea Peikkopolun tekemisestä syntyi ryhmässä, joka koostuu varttuneemmista, Isojoen-Karijoen 4H:n nuorista. He ovat aikaisemmin järjestäneet esimerkiksi Joulukonsertin ja Suomi 100 -konsertin. Nuorten keskuudessa iti idea, että he voisivat järjestää perheille seikkailuradan paikkakunnallamme sijaitsevien Paarmanninvuoren ja Susiluolan väliselle matkalle. Ideaa kypsyteltiin useammassa kokoontumisessa. Lavasteita hankittiin ja vaatteita ommeltiin.

Tavoitteena oli saada perheet tutustumaan paikkakuntamme monipuoliseen maastoon ja liikkumaan yhdessä. Lapset puolestaan saivat mietittävää: Onkohan Paarmanninvuorella peikkoja?

Peikkopolku-Seikkailuradan tehtäväpisteitä olivat

  1. Muuttomatojen kiikarointi
  2. Hiekkakakkujen teko
  3. Epäkuntoon menneen peikkoauton korjaaminen
  4. Peikkokoululaisen auttaminen kotitehtävissään: piti ratkoa, mikä on minkäkin eläimen herkkuruokaa.
  5. Peikkoäidin kadonneiden lasten etsintä: Peikkoäiti oli kadottanut kaikki 11 lastaan. Heidät piti etsiä metsiköstä ja lopuksi laulaa kehtolaulu.
  6. Peikon auttaminen siivouksessa: Susiluolan ympäristössä ihmiset olivat jättäneet roskia, ja perheiden oli autettava peikkoa siivoamaan ympäristöä.
  7. Susiluolan historiaan tutustuminen.
  8. Makkaran paisto kodalla.

Lopuksi osallistujat kyydittiin Zetor-traktorilla takaisin lähtöpisteeseen.

Ilta oli onnistunut niin säiden kuin järjestelyjenkin osalta. Parasta oli kuitenkin lasten innostus Paarmanninvuoren peikkoihin ja heidän hassuihin tekemisiinsä. Saapi nähdä uskaltautuvatko peikot vielä esiin ensi keväänä?

 

 

Ryhmään kuuluivat: Saija Rantala Seinäjoelta sekä  Anni Hautaniemi ja Anniina Saaranluoma Karijoelta

Lue Itse tehty -rahasta, jota myönnetään nuorten omille projekteille ja täytä hakemus.

Itse tehty -rahalla ideoitiin paketointia joulun alla

4H-nuoret Riina, Elina, Ida ja Sofia kävivät joulun alla retkellä Kuopiossa keksimässä uusia ideoita joululahjojen paketointiin. Nuorten ajatuksena oli löytää vinkkejä edessä olevaan paketointirumbaan. Lue lisää...

Kerholaisten retki Itse tehty -rahalla

Kerhokauden päätteeksi järjestettiin kerholaisten ja kerhonohjaajien yhteinen retki Duudsonit Activity Parkiin. Lue lisää...