RAPARPERIPIIRAKKA BY ARTTU JÄÄSKELÄINEN

Raparperi on monikäyttöinen kesäkauden kasvi, jota voi käyttää raaka-aineena vaikka mihin herkkuihin. Oma suosikkini kuitenkin on aivan ehdottomasti raparperipiirakka, varsinkin omalla, sovelletulla reseptillä, jota on nyt teidänkin mahdollisuus hyödyntää. Alkuperäinen resepti on kirjasta Kotiruoka vuodelta 1993


tarvikekollaasi

Tarvikkeet

2 kpl KANANMUNIA

1,5 dl SOKERIA

1 dl KERMAA

1 dl JUOKSEVAA RASVAA

1 tl VANILJASOKERIA

1,5 tl LEIVINJAUHETTA

2,5 dl VEHNÄJAUHOJA

KANELIA

SOKERIA

RAPARPERIA


Valmistus

Laita ihan ensiksi uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Itse käytin kotitilan luomukananmunia ja ihan tavallista sokeria. Seuraavaksi lisää kerma ja rasva ja sen jälkeen jauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos ja sekoita hellästi. HUOM. Jos vatkaat liikaa, taikina saattaa menettää kuohkeuttaan! Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja lisää maustettuja, pilkottuja raparperipaloja oman maun mukaan taikinan päälle. Oma vuokani on n. 30 cm ø.
Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 25 – 30 minuuttia. 

Piirakka on parhaimmillaan leivontapäivänä esimerkiksi jäätelön kanssa. Itse tykkään eniten täysin vegaanisesta kaurapohjaisesta vaniljakastikkeesta.   IMG_9793IMG_9809IMG_9818IMG_9702

Toivottavasti nautitte!

Tallenna

Apua sinun avullasi

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta ensiapu? Ehkäpä laastarit, kantositeet, hätänumero ja juuri ja juuri mieleen muistuva kylkiasento. Muutamat kykenevät jopa kaivamaan muistinsa hämäristä syvyyksistä mielikuvan koulun hätäisestä ensiapuopetuksesta. Mutta mitä…