Retki parkouria opettelemaan

Järjestimme 4H Itse tehty -rahalla retken Rovaniemen Rollohalliin, koska nuoret olivat kiinnostuneet parkourista.

Teksti ja kuvat: Anni, Nelma, Akseli, Adalmiina, Eetu, Hermanni, Valte, Konsta, Veikko ja Veeti

Kuulimme Posion 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Tuija Suonnansalolta, että meillä on mahdollisuus saada Itse tehty -rahaa. Sitä voi hakea nuorten omiin projekteihin. Siitä se ajatus lähti. Sitten haimme ja saimme tätä Itse tehty -rahaa.

Ensin yritimme järjestää parkour-ohjaajaa Posiolle, mutta se ei onnistunut. Emme kumminkaan lannistuneet vaan päätimme, että retki Rovaniemen Rollohalliin voisi olla mukava.

Matkaan kuitenkin tarvittiin lisää rahaa, joten haimme sitä Posion NEDU:lta (nuorten edustajisto), jotta kuljetus onnistuisi. NEDU myönsi avustusta, joten voimmekin ruveta miettimään markkinointia. Retken ajankohta oli päätetty jo aiemmin.

Mukaan ilmoittautui 49 henkilöä, ja loppujen lopuksi retkelle osallistui 44. Tiistaiaamulla 22. joulukuuta lähdimme Posiolta auto täynnä kohti Rovaniemeä ja Rollohallia. Lopulta 130 kilometrin jälkeen olimme kohteessa.

Ensin jonotimme rannekkeet, minkä jälkeen lähdimme ohjattuun parkour-koulutukseen. Lajista kiinnostuneita oli paikalla muitakin kuin me ”Parkour Urpot”.

12415784_1105188109521987_1013443696_o

Puolelta päivin ruokailimme paikan päällä. Ruokana oli ranskalaisia ja lihapullia sekä salaattia. Ruokailun jälkeen saimme liikkua vapaasti ja hyppiä ja pomppia erilaisilla trampoliineilla ja airtrackeilta volttimonttuihin. Kaikki saivat hien pintaan ja nauttivat liikkumisesta. Viiden tunnin riehumisen jälkeen lähdimme takaisin kohti Posiota. Ja linja-automatkalla oli tunnelmaa, kuten aina.

Lue lisää Itse tehty -rahasta. Sitä voivat nuoret hakea omille projekteilleen.

Ryhtyisinkö opettajaksi?

Hyvä opettaja on ihminen, joka yksinkertaisesti saa kovapäisimmätkin oppijat oppimaan. Hänellä on auktoriteettia, ja hän innostaa aktiivisesti koko luokkaa mukaan opetukseensa. Hän osaa toimia tilanteen mukaan rennosti tai tiukasti. Hän…

Vlogi: Mun joulu

https://www.youtube.com/watch?v=9777ZdwImrQ       Marianne Kouvo Olen kotoisin Etelä-Karjalasta pienestä kylästä nimeltä Lemi. Random fakta itsestäni: "Käytän musiikkia lääkkeenä kaikkeen mahdolliseen."   Tallenna