RIPPIKOULU – omia ajatuksia ja kokemuksia

Alussa

Jännitin, mutten paljoa. Oman ryhmän tapaaminen ja ensimmäiset yhteiset jutut loivat uskoa siihen, että hyvin tämä menee. Keväällä oli paljon tapahtumia, esim. Gospel-tyyppinen konsertti lähikaupungissa ja Yhteisvastuukeräys. Näihin rippikoululaisen piti osallistua, jotta sai merkintöjä rippikoulukorttiin. Sen piti olla täynnä osallistumismerkintöjä leirin alkuun mennessä. Silloin en vielä sen enempää jaksanut miettiä kesällä olevaa leiriä.

Mutta, muutama päivä ennen leirin alkua oli aivan tyhjä olo ja jännitysprosentti aika korkealla. Ajatus kahdeksasta päivästä kaukana kotoa hermostutti. Sitten tuli 30.6. ja lähdin matkaan. Ensimmäiset kolme päivää tuntuivat vaikeilta suuressa porukassa, mutta sitten kaikki olikin jo mukavaa. Viimeisenä päivänä tuntui siltä, että en halua lähteä kotiin.

Ohjelmaa oli monenlaista

Aamulla herättiin noin 8 aikaan ja siitä siirryttiin suoraan aamupalalle. Isoset valmistivat joka päivä aamu- ja iltapalan ja keittiön emännät loput ateriat. Aamupalan jälkeen siirryttiin pihalle lipunnostoon. Sen jälkeen oli leirijumalanpalvelus. Leirillä se tietysti oli hieman pienemmässä mittakaavassa, mutta yhtä tärkeä kuin kirkossakin. Jumalanpalveluksen jälkeen oli pieni tauko, jonka jälkeen alkoi ensimmäinen oppitunti. Yhtenä päivänä papin tai ohjaajien vetämiä oppitunteja oli kolme. Nillä käytiin läpi oppikirjaamme ja raamattua, välillä keskusteltiin asioista. Pappimme oli ennen  töissä puolustusvoimissa, joten kuri pysyi hänen ohjaamillaan oppitunneilla. Iltapäivällä oli raamis, jossa tutkittiin raamattua ja tehtiin tehtäviä sen avulla. Raamiksen pitivät isoset omille ryhmilleen.

Puhelimia sai käyttää klo 12 – 18 välisenä aikana, muulloin ne olivat kaapissa tallessa. Päivällä oli paljon ohjelmaa, joten aikaa puhelimelle ei jäänyt. Leiri sattui tämän alueen kesän lämpimimmille päiville, joten joka välissä piti päästä uimaan. Päivät kuluivat rattoisasti mukavassa seurassa. Isoset olivat myös kivoja ja järjestivät ohjaajien kanssa mukavaa iltaohjelmaa. Iltaohjelma alkoi joka ilta noin 19 aikaan, ja se loppui ennen kymmentä. Jokaisella illalla oli oma teemansa. Niitä olivat esimerkiksi rakkaus ja ystävyys.

Rakkauden iltana riparilaiset kiersivät tyttö-poikapareina ympäri Tahkoniemeä rasteilla. Parit arvottiin, joten samalla pystyi tutustumaan pariin paremmin. Iltaohjelman jälkeen tai sen aikana oli iltapala. Kello 22.30 alkoi iltahartaus, joka kesti keskimäärin noin tunnin. Iltahartauden jälkeen mentiin nukkumaan. Leirillä oli kaksi yö-isosta jotka valvoivat leirikeskusta leiriläisten nukkuessa. Viimeisenä iltana iltaohjelma kesti noin kahteen yöllä. Alkuillasta saunottiin ja myöhemmin pelattiin kaikenlaisia pelejä ja leikkejä. Isoset myös esittivät sketsejä.

Lopussa kiitos seisoo

Leiri loppui tiistaina 7.7. Muutama päivä myöhemmin oli konfirmaatioharjoitus paikkakuntamme pääkirkossa. Saman viikon sunnuntaina 12. päivä oli jumalanpalvelus, jossa konfirmoitiin rippikoululaiset. Tilaisuus meni loistavasti, joten ohjaajilla oli syytä hymyyn. Useimmilla oli juhlat heti konfirmaatiotilaisuuden päätyttyä, mutta osa saattoi juhlia vasta myöhemmin iltapäivällä.

IMG_9880

Rippikoulun kokonaisuutena voi tiivistää kahteen sanaan: mahtava kokemus. Paljon olisin menettänyt, jos en sitä olisi aloittanut. Ei uskonnollisuuden takia, vaan sen, mitä kaikkea kivaa sen kautta pystyi kokemaan. Jatkikselle ollaan menossa, Tahkoniemessä tavataan!

Tallenna

Kilpajuoksu kelloa vastaan on turhaa

Arkisen aherruksen keskellä hitaasti matelevat kesäpäivät ja myöhäiset aamuherätykset ovat enää vain kaukainen muisto. Syksyn alkaessa päivät kulkevat tarkasti rytmitetyssä aikataulussa. Koko ajan on kiire jonnekin: kouluun, töihin, harrastuksiin. Taustalla…