Tyttöjen ilta

4H-Yrityksemme Töröteam järjesti marraskuussa tyttöjen illan Konneveden nuorisotalo Kukkulalla.

Teksti: Töröteam

Ilta oli suunnattu ala- ja yläkouluikäisille tytöille, mutta varsinaista ikärajaa tapahtumalla ei ollut. Tapahtuma kesti kolme tuntia, viidestä kahdeksaan, jolle ajalle olimme järjestäneet monenlaista toimintaa. Järjestimme tapahtuman, koska aiemmin järjestetty oli todella suosittu ja toimiva ja oli pyydetty uutta vastaavaa.

Pyysimme paikalle kampaajan, terveydenhoitajan sekä kosmetiikkatuotteiden esittelijän. Kampaaja teki koko illan ajan upeita kampauksia halukkaille. Paikalla oli paljon erilaisia kosmetiikkatuotteita esiteltävänä sekä asiantunteva henkilö kertomassa lisää tuotteista. Tuotteita oli myös mahdollisuus ostaa.

Terveydenhoitaja kertoi terveyteen liittyvistä asioista, kuten elintarvikkeiden sokeripitoisuuksista. Illassa oli tarjolla myös kynsien lakkausta, johon olimme pyytäneet myös apua. Itse olimme järjestäneet kangaskassien koristelua sekä pientä naposteltavaa. Kävijät saivat myös kirjoittaa mukavia kirjeitä toisille paikallaolijoille, joita jaettiin illassa noin puolen tunnin välein. Lopuksi järjestimme vielä onginnan, jossa palkintoina oli esimerkiksi kosmetiikkaa. Paikalla illassa oli myös koulumme nuorisotyöntekijä nuorisotalon valvojana.

Ilta oli varsin sujuva, eikä kummempia ongelmia syntynyt. Vieraat näyttivät nauttivan olostaan ja ruokiakin riitti koko porukalle. Illassa oli reilut neljäkymmentä kävijää. Kerran illan aikana kävi myös pari kuokkavierasta (poikaa, jotka piiloutuivat eteisen vieressä olevaan huoneeseen), jotka hämmensivät hetken, mutta heidät saatiin nopeasti häädettyä. Ohjelmaa olisi voinut olla enemmänkin, mutta pärjäsimme ihan hyvin niillä, mitä meillä oli. Yleisesti ottaen ilta oli varsin onnistunut.

Paranneltavaa oli ehkä enemmänkin valmistelussa. Naposteltavien valmistelu illan aikana vei paljon aikaa – niitä olisi siis voinut tehdä enemmän valmiiksi. Illassa olisi voinut olla vielä jotain erilaista toimintaa, koska kampaajalla menee aikaa kampauksissaan, ja muut kiertää kohtalaisen nopeasti läpi. Apuja olisi ehkä pitänyt kysellä hieman aikaisemmin, mutta hyvin ilta sujui näinkin vähällä ”henkilökunnalla”. Nuorisotalon ovet olisi ilmeisesti ollut hyvä olla lukittu, mutta se ei häirinnyt toimintaa yleisellä tasolla. Tulevaisuudessa osaamme kuitenkin olla varovaisempia asian kanssa. Paranneltavat asiat illassa ovat siis hyvin pieniä.

***

Töröteam järjesti tyttöjen illan 4H:n Itse tehty -rahalla.

Lue lisää Itse tehty -rahasta. Sitä voivat nuoret hakea omille projekteilleen.

Nuorten puheenvuoro

Me nuoret olemme hyvin monenkirjavaa porukkaa. Olemme kaikki yksilöitä, mutta valitettavan usein meidät tavataan määritellä tilastoissa ja tutkimuksissa tasapäiseksi massaksi. Stereotyyppiset mielikuvat ostarinkulmilla notkuvista laiskoista lökäpöksyistä ja röökinnatsoja polttelevista pikkupissiksistä…

Iltakirjastotapahtuma

Järjestimme lokakuussa Uuraisilla halloween-iltakirjaston. Ajatus tapahtuman järjestämisestä lähti siitä, että halusimme kerätä rahaa matkakassaamme varten ja siitä, että halusimme lisätä toimintaa Uuraisilla nuorten keskuudessa. Teksti ja kuvat: Uuraisten 4H-yhdistyksen nuorten…