Löytöretki liikuntaan

Ei ole mitään väliä miten, missä ja milloin liikut, kunhan vaan laitat lihakset työskentelemään. Tässä tehtävässä mietitään kerhon kanssa mitä erilaisia liikuntatapoja ja –harrastuksia on, ja tietysti liikutaan yhdessä!

Tehtävä

  1. Pelatkaa polttopalloa seuraavan uuden säännön kanssa: Ensimmäinen poltetuksi tullut keksii A-kirjaimella alkavan liikuntamuodon, toisella heitolla palanut B-kirjaimella jne. Keksimällä saa jäädä sisärinkiin. Jos ei keksi, siirtyy polttajarinkiin. Käydään kaikki aakkoset läpi. Sovitaan sääntö vaikeiden kirjainten (esim. Q, X) kohdalle. Samoja liikuntamuotoja ei saa käyttää kahdesti.
  2. Polttiksen jälkeen mennään piiriin ja pidetään hengähdystauko. Aloitetaan Miniliikunta. Palloa pitävä näyttää ensin miniliikkeen (esim. sormien koukistus tai nilkan ojennus, niskan venytys..), jota jatketaan hänen vuoronsa ajan. Samalla hän sanoo mielestään parhaan tavan saada liikkumalla hiki pintaan (huom! ei tarvitse olla mikään tietty laji tai harrastus). Pallo siirtyy seuraavalle.
  3. Kolmas liikuntaleikki on Kasvava pantomiimi. Kaikki miettivät valmiiksi liikuntamuodon tai urheilulajin, jota haluaisi/aikoo joskus kokeilla. Ensimmäinen esittää oman lajinsa pantomiimina. Muiden tulee arvata mistä on kyse. Vastausta ei sanota ääneen, vaan heti pääteltyään oikean vastauksen jokainen liittyy arvuuttajan liikkeeseen mukaan. Ryhmä kasvaa ja liike jatkuu niin kauan kuin viimeinenkin on hoksannut mistä on kyse. Lopuksi arvuuttaja kertoo lajinsa. Aina tulee hauskoja väärinarvauksia ”Voi jee, sulkapallo ei ollutkaan nauhavoimistelua..”
  4. Lopuksi jokainen näyttää vuorotellen yhden venyttelyliikkeen, jonka toiset toistavat. Muistakaa kaikki kehon osat kasvoista varpaanpäihin!