Olympiakisat

Citius, Altius, Fortius! Nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin! Nyt järjestetään kerhon omat olympialaiset.

Tehtävä

  1. Tehtävän tarkoituksena on kisata pareittain tai pienissä ryhmissä kerhon itse suunnittelemissa olympialaisissa. Tehtävästä saa enemmän irti jakamalla sen kahdelle kerhokerralle. Ensimmäisellä kerralla suunnitellaan ja kokeillaan ja toisella kerhokerralla kisataan.
  2. Jos aikataulu mahdollistaa hyvät valmistelut, voidaan kerhon olympialaisista tehdä suuri urheilujuhla; avajaisohjelmalla, tarjoilulla, taustamusiikilla, yleisön kutsumisella (joille suunnitellaan taukojumppaa), askartelemalla olympia-aiheisia koristeita jne.
  3. Valmistelut: Valitkaa sopiva kisa-alue. Tarkastelkaa käytössänne olevia välineitä. Päättäkää yhdessä onko kyseessä perinteisempiin lajeihin (kuten juoksu, tai pituushyppy) pohjautuva kisa vai otatteko Hassut olympialajit -teeman. Jakaantukaa pareihin tai pieniin ryhmiin.
  4. Pienryhmässä suunnitellaan yksi olympialaji. Mikä laji ja mitkä välineet? Päättäkää toimitsijoiden roolit. Muistakaa kirjurin tarvikkeet.
  5. Jos olympialaiset toteutetaan yhdellä kokoontumisella, aikaa suunnittelulle on noin 20 minuuttia.
  6. Parit valmistavat paikat valmiiksi. Kisojen alettua kisapaikat kierretään yhdessä. Myös paikasta vastaava pari osallistuu omaan lajiinsa.
  7. Jotta liikunnan ilo painottuu enemmän kuin kisaaminen, toteutetaan lajien pisteytys seuraavasti: Kaikki saavat pisteitä. Jos osallistujapareja on viisi, saa lajin voittaja 6 pistettä, toiseksi tullut 4, kolmanneksi 3 , toiseksi 2 ja hännänhuipullekin irtoaa 1 piste.
  8. Olympialaiset päättyvät ”palkintojenjakotilaisuuteen”, vaikkei palkintoja olisikaan. Voittajille hurrataan ja kaikki kättelevät kaikkia.