Tuli on irti!

Tulipalon syttyessä on hyvä muistaa viisi perusasiaa. Ensiksi on tärkeää pysyä rauhallisena ja pelastaa itsensä sekä muut vaarassa olevat. Sitten tulee soittaa yleiseen hätänumeroon. Paloa voi yrittää sammuttaa alkusammutusvälineillä mahdollisuuksien mukaan. Poistuessa rajoitetaan palon leviämistä sulkemalla ovet, ikkunat ja ilmastointi. Tulee huolehtia myös palokunnan opastamisesta paikalle sekä esteettömästä kulusta palopaikalle.

Tässä tehtävässä mietit paloturvallisuutta kerhossa.

Tehtävä

  1. Listatkaa asioita jotka lisäävät tulipalon riskiä kerhossa.
  2. Minkälaisia alkusammutusvälineitä on olemassa? Mitä niistä löytyy kerhon tiloista? Tiedättekö miten niitä käytetään? Jos ette, niin ottakaa selvää.
  3. Selvittäkää missä kerhotilan poistumistiet ovat.
  4. Miten sammutetaan a) munkkien paistamisessa syttyvä rasvapalo, b) palava tai savuava sähkölaite, c) ihminen, jonka vaatteet ovat tulessa? Löydät tietoa osoitteista www.spek.fi www.112.fi
  5. VINKKI! Vapaapalokunnat eli VPK:t järjestävät usein tapahtumia, joissa jaetaan tietoa paloturvallisuudesta sekä harjoitellaan alkusammutusta. Ota yhteyttä paikalliseen VPK:hon ja kysy tulisivatko he opastamaan teidän kerhoanne.