Uusia palveluita kylälle

Kylän vireys perustuu kyläläisten omaan aktiivisuuteen. Yritteliäs tyyppi keksii pienessäkin asuinyhteisössä tavan rakentaa itselleen työ- ja harrastusmahdollisuuksia. Ensiksi on vain tehtävä hyvät suunnitelmat. Jokaisella on joku osaamisen alue. Tässä tehtävässä pohdit omien taitojesi jalostamista ja markkinointia.

Tehtävä

  1. Mitä palveluja kylältä mielestäsi puuttuu?
  2. Mitä puuttuviin tai kokonaan uusiin palveluihin liittyviä asioita/töitä osaat? 4H:n työelämäkursseilta voit hankkia uutta osaamista tai vahvistaa jo olemassa olevaa.
  3. Valitse taidoistasi kaksi vahvinta ja kannattavinta. Pohdi kilpailutilannetta ja markkinoita. Vinkkejä löydät 4H-yrittäjäksi -tehtävistä.
  4. Mieti nyt kyläsi asukasryhmiä, esim. nuoret, vapaa-ajan asukkaat, vanhukset jne.
  5. Muotoile palvelustasi juuri oikeanlainen mahdolliselle asiakasryhmälle. Näin saat ideoitua työlläsi kylällesi sellaisia palveluita, joita sinä voit toteuttaa. Hyvän suunnittelutyön ansioista voit ansaita mukavasti taskurahaa työlläsi.
  6. Näin hyviä suunnitelmia ei kannata jättää pöytälaatikkoon makaamaan. Tartu rohkeasti toimeen ja markkinoi palveluasi niitä tarvitseville! Apua saat 4H-yhdistyksestä, voit perustaa 4H-yrityksen tai työllistyä yhdistyksen kautta.