Kutsu kick-off-tilaisuuteen Tampereelle: Yhteinen arkemme – Vår gemensamma vardag -hanke

Tervetuloa Yhteinen arkemme – Vår gemensamma vardag hankkeen kick-off tilaisuuteen Tampereelle Scandic Tampere City hotelliin (Hämeenkatu 1) 10. marraskuuta 2015 klo 10–11.30.

4H-järjestöt haluavat Yhteinen arkemme – Vår gemensamma vardag -hankkeen myötä vaikuttaa lasten ja nuorten kanssakäymisen kehittymiseen yli kieli- ja kulttuurirajojen.
Hankkeen tavoitteena on, että suomenkieliset ja ruotsinkieliset 4H-kerholaiset saisivat tutustua toistensa arkeen, kieleen ja perinteisiin. Kerhonohjaajien opastuksella 7–11-vuotiaat kerholaiset tekevät ruokaa, käyvät metsäretkellä tai tekevät muita hauskoja asioita yhdessä ja pohdiskelevat arjen yhtäläisyyksiä ja erovaisuuksia.

Tarvetta kielirajat ylittävälle yhteistyölle

Finlands svenska 4H pilotoi hanketta vuosina 2014–2015, jolloin tarve kielirajat ylittävälle yhteistyölle havaittiin. Vuosina 2016–2017 toiminta laajenee koskemaan entistä suurempaa määrää lapsia ja nuoria.
Mukana hankkeessa on 11 ruotsinkielistä ja 11 suomenkielistä 4H-yhdistystä Uudellamaalla, Turunmaalla ja Pohjanmaalla sekä yksi kaksikielinen 4H-kerho Isnäsissä.

Hankkeesta vastaa Finlands svenska 4H ja yhteistyötahoina ovat mukana Suomen 4H-liitto, Vaasan yliopiston Kielikeskus ja Pohjola-Norden.

Hankeen rahoittajana toimii Svenska kulturfonden.

Lisätietoja:

Petra Ingo
Tiedottaja
Finlands svenska 4H
Puh. 043 824 8703
petra.ingo@fs4h.fi

Kutsu: Mikä nuoria yrittämisessä kiinnostaa? Tule 5.9. Narinkkatorille saamaan vastauksia

14–26-vuotiaat 4H-yrittäjät ovat lauantaina 5.9. kello 10–13 tavattavissa Kampin Katujuhlassa. Yrittäjän päivää vietetään tänä vuonna Helsingin Narinkkatorilla katufestarihengessä! Nuoret vastaavat Katujuhlassa kysymyksiisi ja kertovat omasta yritystoiminnastaan. Mukana ovat 4H-yrittäjät Sofia…

Tervetuloa Reilu Teko -säkkikeräyksen palkitsemistilaisuuteen

Aika:             tiistai 8.12. 2015 klo 14–16 Paikka:         Ravintola Lasipalatsi, Helsinki-kabinetti, Mannerheimintie 22–24, Helsinki Suomen 4H-liitto, Finlands svenska 4H ja paikalliset 4H-yhdistykset ovat järjestäneet jälleen Reilu Teko -säkkikeräyksen. Keräyksen päärahoittaja on…