Lapset oppivat mediataitoja 4H-kerhossa

4H:n uudessa Me mediassa -kerhossa alakouluikäiset lapset pääsevät tekemään mediaa itse ja oppivat samalla turvallisia mediataitoja.

Suomen 4H-liiton tiedote 26.6.2014

Me mediassa -kerho keskittyy sähköiseen mediaan, kuten blogeihin, digitaalisiin peleihin, valokuvaamiseen ja videoihin. Kerhossa tehdään mediaa yhdessä: otetaan valokuvia, kuvataan videoita ja kirjoitetaan.

Kerhon tavoitteena on tukea ja opastaa lapsia turvalliseen ja toiset huomioivaan median käyttöön.

– Tänä päivänä kuka tahansa voi toimia sisällöntuottajana vaikkapa pitämällä omaa blogia. Kerhossa lapset oppivat, millaisia asioita pitää huomioida, kun julkaisee verkossa esimerkiksi valokuvia itsestä tai kavereista, Orimattilassa Me mediassa -pilottikerhon ohjaajana toiminut Miila Sandberg kertoo.

Me mediassa -teemakerho on osa Suomen 4H-liiton Yhdessä verkkoon! -hanketta. Opetus ja kulttuuriministeriön tukemassa hankkeessa kehitetään 4H-järjestön mediakasvatusmallia vastaamaan nykyaikaista osallistavaa verkkomaailmaa. Valmiin kerhomateriaalin tuottamisen lisäksi hankkeen aikana mm. koulutetaan lasten kanssa työskenteleviä toimihenkilöitä ja vapaaehtoisia.

Suomen 4H-liitto on julkaissut oppaan Me mediassa -kerhon ohjaajille. Oppaan verkkoversio on kaikkien kiinnostuneiden ladattavissa Suomen 4H-liiton verkkosivuilla osoitteessa www.4h.fi/tekemista/kerhot

4H-järjestön kerhotoiminnan perustana on tekemällä oppimisen käytännönläheinen pedagogiikka. Erilaisia 4H-kerhoja on Suomessa kaiken kaikkiaan yli 2 600 ja niitä ohjaa noin 3 000 koulutettua vapaaehtoista.

Lisätiedot ja kuvapyynnöt:

Jutta Setälä
hankekoordinaattori
044 783 0323
jutta.setala(a)4h.fi

Suomen 4H-liitto
www.4h.fi

Lasten ruokakouluissa teemana on vilja ja leipä

Kesän ruokakoulut täyttyvät innokkaista lapsista. Tämän vuoden teemana on vilja ja leipä. Lue lisää...

Maailmanlaajuinen 4H-verkosto perustettiin Soulissa

Suomen 4H-liiton kansainvälisten asiain sihteeri Päivi Haapasalo valittiin maailmanlaajuisen verkoston varapuheenjohtajaksi. Valinta on kunnianosoitus hänen pitkästä uurastuksestaan Afrikan lasten ja nuorten auttamiseksi. Lue lisää...