Nuorten yrittäjyys- ja työelämätaidot puhuttavat SuomiAreenassa 2017

YES-verkoston ja 4H:n paneelissa 14.7. keskustellaan nuorten yrittäjyys- ja työelämätaidoista. Haastamme eri alojen asiantuntijat pohtimaan sitä, millaisia taitoja nuoret tarvitsevat tulevaisuuden työelämässä. Onko tulevaisuus huippuosaajien vai pärjääkö tavis?

YES-verkosto, Yes Satakunta ja 4H järjestävät SuomiAreenassa perjantaina 14. heinäkuuta keskustelutilaisuuden ”Miksi ihmeessä kaikista pitää tulla nyt yrittäjiä? Millä taidoilla nuoret rakentavat tulevaisuuden Suomea?”.

Tilaisuus pidetään Porin kaupungintalon pihalla kello 13.30–14.45. Keskustelijoina ovat liikemies ja kansanedustaja Hjallis Harkimo, Sitran johtava asiantuntija ja Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio, 4H-yrittäjä Johanna Lamberg, Porin kaupungin sivistyskeskuksen rehtori Aki Kerminen ja yrittävä markkinointimies Olli Ojamo, Eumer Finland Oy:sta. Keskustelun juontaa yrittäjyyskasvatuksen ja työelämän asiantuntija, YES Satakunnan Jenni Rajahalme.

Haastamme eri alojen asiantuntijat pohtimaan muuttuvaa työelämää, työelämässä tarvittavia taitoja ja sitä, miten näitä taitoja opetetaan. Mikä rooli on jatkuvasti suosiotaan kasvattavalla yrittäjyyskasvatuksella?

– Tahdomme kiinnittää huomion tavallisiin nuoriin ja heidän tulevaisuuteensa. Huippuosaajiakin tarvitaan, mutta tahdomme nostaa keskusteluun myös sen, miten tavallinen nuori löytää paikkansa työelämässä ja millä taidoilla, sanoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

– 4H-harrastus antaa nuorille monipuolisia mahdollisuuksia hankkia työelämätaitoja. Tärkeintä on, että tarpeelliset tiedot ja taidot karttuvat, sillä niiden varaan voi myöhemmin rakentaa sekä yrittäjyyttä että uraa toisen palveluksessa, toteaa 4H:n nuorisotyön johtaja Marjaana Liukko.

 

Keskustelutilaisuuteen Porin kaupungintalon pihalla (os. Hallituskatu 12) on kaikilla vapaa pääsy.

Lisätiedot:

YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen, 045 357 2716, sanna@yesverkosto.fi

4H:n nuorisotyön johtaja Marjaana Liukko, 044 783 0301, marjaana.liukko@4h.fi

4H:n kehityspäällikkö Hilkka Näse, 044 783 0300, hilkka.nase@4h.fi

 

www.yesverkosto.fi

www.4h.fi

https://yritaopitienaa.fi/

 

 

4H:n Ruokakoulu-toiminta on esillä MTK:n yleisötapahtumassa Helsingin Rautatientorilla 9.6.

MTK:n ja Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi järjestettävässä iloisessa tapahtumassa on luvassa maaseutuhenkistä ohjelmaa, nähtävää ja koettavaa koko perheelle perjantaina 9. kesäkuuta kello 9–15. 4H on yhteistyökumppanina mukana tapahtumassa. Lue lisää...

Tomi Alakoski on valittu Suomen 4H-liiton toimitusjohtajaksi

Suomen 4H-liiton uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu kasvatustieteiden maisteri Tomi Alakoski, 45. Hän siirtyy tehtävään Atea Finlandin Account Managerin työstä. Lue lisää...