Pohjois-Pohjanmaan lapset ja nuoret oppimaan ympäristölukutaitoa lahjoituksen turvin

Professori Mauno Rönkkömäki on lahjoittanut syntymäpäivälahjarahastonsa varat Pohjois-Pohjanmaan lasten ja nuorten ympäristölukutaidon edistämiseen. Varat tulevat osaksi 4H-säätiön stipendirahastoa.

Mauno Rönkkömäki -rahaston varoja jaetaan stipendeinä toimintaan, joka edistää nuorten ympäristölukutaidon kehittymistä. Stipendejä voivat hakea alueen 4H-yhdistykset rahaston sääntöjen mukaiseen toimintaan.

Rahasto perustetaan Suomen 4H-liiton Oulun toimipisteessä (Uusikatu 57 – 59) maanantaina 29.5. klo 10.00 alkaen. 4H-säätiön puolesta lahjoituksen vastaanottaa säätiön asiamies Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja Seppo Hassinen.

Professori Mauno Rönkkömäki on toiminut Oulun vesi- ja ympäristöpiirin ja sittemmin Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskuksen johtajana. Tällä hetkellä hän toimii seurakuntien ympäristötyön arvioijana.

Vuonna 1928 Suomeen perustettu 4H-järjestö on tarjonnut suomalaisille lapsille maaseudulla ja myös kaupungeissa mahdollisuuden oppia harrastustoiminnan kautta yrittäjyyttä ja työelämätaitoja. Toiminnassa painotetaan kansalaistaitojen oppimista ja vastuun ottamista itsestä ja läheisistä sekä omasta ympäristöstä. Ympäristökasvatuksen keinoina ovat mm. ympäristöaiheiset teemakerhot ja kurssit. Nuoria rohkaistaan perustamaan yrityksiä, 4H-Yrityksiä, joiden toiminnassa näkyvät ympäristön ja luonnon hyödyntäminen monipuolisesti ja kestävällä tavalla.

Lisätietoja:

Mauno Rönkkömäki puhelin: 0400 385420 tai mauno.ronkkomaki(a)pp.inet.fi tai

Seppo Hassinen puhelin: 040 5187372 tai seppo.hassinen(a)4h.fi.

Ruokailoa lapsille 38 Ruokakoulussa

Lasten Ruokakouluja toteuttavat suomen- ja ruotsinkieliset 4H-yhdistykset eri puolilla Suomea, ja niihin osallistuu lähes 700 lasta. Ruokakoulun ohjaamisessa on mukana noin 150 nuorta apuohjaajaa, joille ohjaajana toimiminen on hieno työkokemus. Lue lisää...

4H:n Ruokakoulu-toiminta on esillä MTK:n yleisötapahtumassa Helsingin Rautatientorilla 9.6.

MTK:n ja Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi järjestettävässä iloisessa tapahtumassa on luvassa maaseutuhenkistä ohjelmaa, nähtävää ja koettavaa koko perheelle perjantaina 9. kesäkuuta kello 9–15. 4H on yhteistyökumppanina mukana tapahtumassa. Lue lisää...