Pohjoismainen 4H-leiri kerää yhteen 1 500 nuorta 25 eri maasta

Joka toinen vuosi järjestettävä Pohjoismainen 4H-leiri on tänä vuonna Nurmeksessa, Hyvärilän Matkailu- ja nuorisokeskuksessa 23.–30.7.2015. Leirille odotetaan 1 500 nuorta noin 25 eri maasta. Leiriläiset ovat iältään 14–29-vuotiaita.

Pohjoismaisia leirejä on järjestetty jo kuusi vuosikymmentä. Suomessa järjestettävä leiri on 32. Leirin järjestämisestä vastaavat Suomen 4H-liitto ja Finlands svenska 4H.

Monipuolinen leiriohjelma

Kansainvälinen ja monikulttuurinen leirikokemus on taattu, sillä nuoret saapuvat leirille pohjoismaista, muista Euroopan maista, Afrikasta, Aasiasta, Kanadasta ja Yhdysvalloista. Leiri alkaa näyttävästi avajaismarssilla ja avajaisjuhlalla, jonka teema on 4H Moving the World. Teeman ajatuksena on korostaa liikkumisen ja käsillä tekemisen merkitystä.
Leirillä nuorilla on mahdollisuus haastaa itseään ja kokeilla uusia asioita. Kahtena päivänä nuoret jakautuvat 60 eri workshop-ryhmään, muun muassa hiekkaveistosten tekoon, eksoottiseen ruoanlaittoon, eri kädentaitopajoihin, tanssipajoihin, mediapajoihin sekä ihmisoikeuspajoihin. Työpajat järjestetään 25.–26.7.
Leiriohjelma tarjoaa myös erilaisia luontoelämyksiä, sillä retkikohteina ovat Ruunaan kosket ja Koli 27. ja 28. heinäkuuta. Kolilla nuoret tutustuvat Suomen luontoon 7 kilometrin vaelluksella. Ruunaan koskilla koetaan koskenlaskun jännitystä ja riemua.

Kaikki nuoret ovat tervetulleita

Myös muut kuin 4H:n jäsenet ovat tervetulleita kokemaan Pohjoismaisen leirin kansainvälisen tunnelman. Ilmoittautuminen on käynnissä parhaillaan, ja ilmoittautua voi vielä 15.6.2015.
PM-leirille ilmoittautuminen
PM-leiri Facebookissa
www.4h.fi

Blogaten ja kokaten vuoden 4H-kerhoksi

Vuoden 2014 voittajakerho bloggaa ja kokkaa Selin monitoimitalolla Vihdissä. Jo viisi vuotta toimineeseen kerhoon kuuluu 19 alakouluikäistä tyttöä ja poikaa. Kerhoa luotsaavat innokkaat ohjaajat Anna Ijäs sekä Henna ja Heidi…

Reilu Teko -säkkikeräys työllistää satoja nuoria

4H-nuoret tekevät merkittävän ympäristöteon keräämällä maatalouden lannoite- ja siemensäkkejä. Tämän vuoden säkkikeräystavoite on ennätyksellinen: miljoona kiloa muovia. Yara Suomi yhteistyössä Suomen 4H-liiton, Finlands svenska 4H:n ja paikallisten 4H-yhdistysten kanssa järjestää…