Reilu Teko -säkkikeräys käynnistyy – katso keräyspisteet

Suomen 4H-liitto, Finland svenska 4H ja paikalliset 4 H-yhdistykset järjestävät perinteisen Reilu Teko -säkkikeräyksen. Keräyksen päärahoittaja on Yara Suomi. Säkkikeräykseen osallistuvat Hankkija, K-maatalous, Raisoagro ja Tilasiemen. Säkkikeräys työllistää satoja nuoria eri puolilla Suomea.

Säkkikeräyksen suojelijana toimii maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

Reilu Teko -keräykseen otetaan Yaran lannoitesäkit, lannoitelavojen suojahuput sekä Hankkijan, K-maatalouden, Raisioagron ja Tilasiemenen siemenviljasuursäkit.

Viljelijät tuovat tyhjät säkit 4H-yhdistysten keräyspisteisiin, joita on lähes jokaisessa kunnassa, yhteensä noin 250. Viljelijöille säkkien jättäminen keräykseen on maksutonta. 4H-nuoret lajittelevat ja pakkaavat säkit, ja Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä kierrätettäväksi uusiokäyttöön.

Ympäristön etu ja nuorille työkokemusta

Viime vuonna keräys tuotti 676 tonnia muovia, talteen saatiin kaksi kolmasosaa maatiloille toimitetuista säkeistä. Säkkikeräystä on tehty vuodesta 1975, yhteensä muovia on kerätty noin 36 miljoonaa kiloa. Pesun, murskauksen ja sulatuksen jälkeen säkit käytetään uusiomuovin raaka-aineeksi. Ilman Reilu Teko -keräystä säkit päätyisivät kaatopaikoille. Monelle nuorelle säkkikeräys on ensimmäinen kesätyöpaikka.

Säkkejä kerätään koko maassa touko–elokuun aikana.

Keräysajat ja -pisteet: www.4H.fi/reiluteko.

Seuraa Reilu Teko -säkkikeräystä sosiaalisessa mediassa (Facebook, Twitter, Instagram):  #ReiluTeko.

Tiedotteen teki Yara Suomi Oy.

 

Lisätietoja:

Aino Tonttila
Järjestöpäällikkö
p. 040 066 4199
aino.tonttila(a)4h.fi

Seija Luomanperä
Viestintäpäällikkö
p. 050 552 1540
seija.luomanpera(a)yara.com

Safkasynttärit Suomelle – lasten villiruokajuhlat 100-vuotiaalle!

Miten lapset juhlivat satavuotiasta Suomea? Tuhannet lapset eri puolilla Suomea järjestävät 4H-kerhoissa Safkasynttärit Suomelle -tapahtumia, joissa he juhlivat maamme satavuotista itsenäisyyttä yhdessä kutsuvieraittensa kanssa villiruokateemalla. Lue lisää...

Tulevaisuuden kuusi -kampanja käyntiin eduskunnan juhlametsiköllä

Suomen satavuotisohjelmaan kuuluva Tulevaisuuden kuusi kutsuu kaikki suomalaiset, Suomessa asuvat, ulkosuomalaiset ja Suomen ystävät jatkamaan juhlapuuperinteitä ja istuttamaan tulevaisuuden kuusia ja puita satavuotiaalle itsenäiselle Suomelle. Kuvassa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä helsinkiläisten lasten kanssa istutustalkoissa. Lue lisää...