Tulevaisuuden kuusi -kampanja käyntiin eduskunnan juhlametsiköllä

Suomen satavuotisohjelmaan kuuluva Tulevaisuuden kuusi kutsuu kaikki suomalaiset, Suomessa asuvat, ulkosuomalaiset ja Suomen ystävät jatkamaan juhlapuuperinteitä ja istuttamaan tulevaisuuden kuusia ja puita satavuotiaalle itsenäiselle Suomelle. Kuvassa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä helsinkiläisten lasten kanssa istutustalkoissa.

 

Kun Suomi itsenäistyi vuonna 1917, viljeltiin Itsenäisyyden kuusi, joka kasvaa Kaivopuistossa.  Itsenäisen Suomen täyttäessä 50 vuotta vuonna 1967 istutettiin 30 000 kotikuusta.  Perinne jatkuu.

Tulevaisuuden kuusen suojelijana on presidentti Niinistö. Se käynnistyy tänään näyttävästi, kun eduskunta ja Helsingin kaupunki istuttavat juhlametsikön Paloheinään. Samana päivänä yksityiset ja yhteisöt istuttavat omia Tulevaisuuden kuusiaan.  Lisäksi muun muassa Hangossa istutetaan kuusimetsikkö 16.5. ja Oulussa 20.5., jopa Utsjoella osallistutaan. Kylmästä keväästä johtuen istuttaminen on siirtynyt monin paikoin alkamaan toukokuun loppupuolella, jatkuen aina myöhäiseen syksyyn saakka. Kuuset kuvineen rekisteröidään kartalle mobiilisovelluksella.

Yksityiset ja yhteisöt voivat osallistua tilaamalla kuusipaketteja 4H:lta tai Tulevaisuuden kuusen nettisivuilta. Peruspakettiin kuuluu juhlataimi, kuparilaatta sekä kirja. Pakettia myyvät 4H-yhdistykset ympäri Suomea. Lisäksi on saatavilla metsikköpaketteja sekä Suomi100-erikoispaketteja, joissa mukana Itsenäisyyden kuusen siemenestä kasvatettu taimi.

Lisätietoa:

Mika Vanhanen, projektipäällikkö
Tulevaisuuden kuusi
www.tulevaisuudenkuusi.fi
p. 0405070725
mika.vanhanen(a)enoprogramme.org

Juha Ruuska, kehityspäällikkö, 4H
http://www.4h.fi/tulevaisuudenkuusi
p. +358 44 783 0305
juha.ruuska(a)4h.fi

Spotify
Tulevaisuuden kuusi (Hannu Forsberg):

https://play.spotify.com/album/0EsVO0uvexn8r96ZNuXmsj?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open
Tiedotteen tekijä: ENO-verkkokoulu

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Reilu Teko -säkkikeräys käynnistyy – katso keräyspisteet

Suomen 4H-liitto, Finland svenska 4H ja paikalliset 4 H-yhdistykset järjestävät perinteisen Reilu Teko -säkkikeräyksen. Keräyksen päärahoittaja on Yara Suomi. Säkkikeräykseen osallistuvat Hankkija, K-maatalous, Raisoagro ja Tilasiemen. Säkkikeräys työllistää satoja nuoria…

Metsäpelileirit alkavat toukokuussa Lapissa

Metsäpelileirit kokoavat yhteen lapset ja nuoret, jotka ovat innostuneet luonnosta ja pelaamisesta. Metsäpelileireillä pelataan digissä ja livenä. Leirit ovat osallistujille ilmaisia sisältäen ohjelman, ruokailut, yöpymiset ja vakuutukset. Lue lisää...