28 nuorten toteuttamaa projektia Itse tehty -rahalla

Itse ideoidut ja toteutetut jutut kiinnostavat nuoria! Vuonna 2017 4H-liittoon saapui yhteensä neljäkymmentä erilaista ja hienoa Itse tehty -projektihakemusta. Hakemusten takana oli kaikkiaan 175 nuorta.

Itse tehty -rahaa myöntävä 4H-säätiö tuki tänä vuonna 28 projektia. Yhteensä se myönsi vuonna 2017 rahaa nuorten projekteille 5 600 euroa.

Nuorten toteuttamat projektit ovat yrittäjämäinen tapa oppia

Yrittäjämäisessä oppimisessa nuori oppii itse tekemällä, tutkimalla, kokeilemalla ja ratkaisemalla ongel­mia. Projekti­mainen työskentely, jossa nuoret osallistu­vat toiminnan suunnitteluun, toteutukseen ja arvioin­tiin, edistää monipuolisesti yrittäjämäisten taitojen kehittymistä. Esimerkiksi erilaisten tapahtumien, kurssien ja juhlien järjestäminen on tarjonnut nuorille erinomaisia projektiaiheita. Lue toteutuneista projekteista:

Pienoismallipäivä, Elämysseikkailu lapsille, African Masterchef -ruokakurssi

Ja jokainen kekseliäs projekti alusta loppuun itse tehtynä!

Mihin tarpeeseen anoimme Itse tehty -rahaa?
Noh, meidät on 4H koulinut pienestä pitäen siihen, että itse teet, jos jotain haluat.

Mitä opimme?
Me osaamme itse tehdä.

Tutustu kaikkiin nuorten Itse tehty -tarinoihin.

4H Itse tehty -rahaa voivat hakea 13–28-vuotiaat nuoret vähintään kolmen hengen ryhmässä. Hakukierroksia on kaksi vuodessa: keväällä ja syksyllä.

Lue lisää Itse tehty -rahasta ja sen hakemisesta.

Nuorisotoimikuntaan haku avautuu 14.11.2017 ja päättyy 4.12.2017

Nuorisotoimikuntaan eli Nutokuun voivat hakea kerran vuodessa kaikki iältään 16–28-vuotiaat 4H-nuorisojäsenet. Haun perusteella Nutokuun valitaan osallistujat yhdeksi vuodeksi. Avoimella haulla kausi on paljolti nuorten itsensä näköinen. Lue lisää...

Villiyrttikysely Uudenmaan luonnontuotealan toimijoille

Ruokaa luonnosta -hankkeeseen liittyen on julkaistu kysely Uudenmaan luonnontuotealan toimijoille ja luonnontuotealasta kiinnostuneille. Lue lisää...