4H-kerho verkossa? Tervetuloa verkkokurssille, kerhonohjaaja!

Mikä ihme on TOP-tehtäväsivusto? Mitä uutta se tuo 4H-kerhotoimintaan?  Pitäisinkö kerhoblogia? Tekisimmekö mediaa kerhossa? Ja mites ne turvallisuusasiat?

Suomen 4H-liiton oma mediakasvatushanke, Yhdessä verkkoon!, järjestää 4H-järjestön nuorille kerhonohjaajille verkkokurssin mediakasvatuksesta. Kurssilla tutustutaan 4H:n omiin lasten mediataitoja tukeviin työkaluihin. Tutuksi tulevat esimerkiksi TOP-tehtäväsivuston vuorovaikutteiset ominaisuudet ja mediateemakerhot. Lisäksi kurssilla käsitellään kerhoblogin pitämistä ja sitä, minkälaisia turvallisuuteen liittyviä näkökulmia kannattaa ottaa huomioon kun toimitaan lasten kanssa netissä.

Kurssi käynnistyy tammikuussa 2016 ja kestää kuusi kertaa. Innostavat videot johdattavat jokaiseen aiheeseen ja kerhonohjaaja saa tehtäväkseen soveltaa kurssilla opittua omassa 4H-kerhossaan. Kurssi on maksuton ja mukaan voi jo ilmoittautua alla olevalla lomakkeella.

Kurssi on suunnattu noin 15-28-vuotiaille 4H-kerhojen ohjaajille. Eniten kurssista saa irti, kun toimit kurssin aikana kerhonohjaajana, mutta myös muut aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.

Kurssille osallistumiseen tarvitaan tietokone ja nettiyhteys. Kurssitehtävät voi suorittaa kunkin viikon aikana siihen aikaan, kun se osallistujalle parhaiten sopii.

Kurssin ohjaajana toimii hankevastaava Jutta Setälä, joka on ollut mukana kehittämässä uudistettua TOP-tehtäväsivuston ja mediateemakerhoja. Lisätietoja voi kysellä Jutalta sähköpostitse jutta.setala(a)4h.fi tai puhelimitse 044 783 0323.

Kurssille mahtuu yhteensä 20 osallistujaa, jonka jälkeen voit ilmoittautua varasijalle lähettämällä s-postia Jutalle (osoite yllä). Kerro viestissäsi nimesi, puhelinnumerosi,  s-postisoitteesi, postiosoitteesi ja syntymäaikasi.


 

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Tänään 6.11. vietetään Nenäpäivää – 4H:laiset mukana Nenäshow’ssa!

Kehitysmaiden lasten hyväksi järjestettävä Nenäpäivä-kampanja huipentuu tänään perjantaina 6.11., kun vietetään Nenäpäivää. Koko Suomi täyttyy hauskasta hyvän tekemisestä – myös 4H on vahvasti mukana tekemässä hyviä tekoja lähellä ja kaukana!…

Hyvät teot ratkaisevat Vuoden 4H-kerho -kilpailussa

Vuoden 2015 4H-kerho -kilpailu on käynnissä, ja tällä kertaa siinä etsitään kerhojen tekemiä hyviä tekoja. Kilpailussa haetaan kerhoa, joka onnistuu tallentamaan syksyn hyvän tekonsa hauskalla ja vaikuttavalla tavalla kuvaksi tai…