4H mukana 100 miljoonan puun kampanjassa

4H on mukana ENO-verkkokoulun puunistutuskampanjassa, jonka tavoitteena on istuttaa 100 miljoonaa puuta. Huikea tulos on tarkoitus saavuttaa vuoteen 2017 mennessä Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi.

ENO eli Environment Online on kestävän kehityksen maailmanlaajuinen verkkokoulu ja yhteistyöverkosto, jonka kotipesä sijaitsee Joensuussa. ENO:n toimintaan on osallistunut jo yli 10 000 koulua 150 eri maasta. Osa verkoston toimintaa on konkreettinen teko ympäristön puolesta: verkostoon osallistuvat koulut istuttavat puuntaimia. Tähän mennessä puita on istutettu jo 17 miljoonaa.

ENO-verkkokoulu on haastanut 100 miljoonan istutetun puun kampanjaan mukaan kaikki suomalaiset päiväkodit, koulut ja oppilaitokset sekä suomalaiset kaupungit. Hieno kampanja on saanut huomioita jopa Rion kestävän kehityksen kokouksessa, jossa se nostettiin esiin virallisessa yhteenvedossa yli 700 sitoumuksen joukosta.

Myös 4H-järjestö osallistuu puunistutustalkoisiin ja ENO:n kampanjaan. Paikalliset 4H-yhdistykset eri puolilla Suomea toteuttavat yhteistyökumppaneineen koulujen metsäpäiviä ja muita metsätapahtumia, joiden yhteydessä lapset ja nuoret istuttavat vuosittain useita kymmeniä tuhansia puuntaimia. Tapahtumissa lapsille ja nuorille kerrotaan myös ilmastonmuutoksesta ja puiden tärkeydestä ilmastolle. Koulujen metsäpäivät tavoittavat vuosittain yli 30 000 lasta ja nuorta alakouluista, yläkouluista sekä lukioista.

Tervetuloa mukaan puuistutustalkoisiin!

Lisätietoa kampanjasta ENO:n sivuilla: www.enoprogramme.org

100 miljoonan puun kampanja ENO

Haussa 3 000 euron arvoinen Itse tehty Plussaprojekti

Onko sinulla idea jostain kivasta tapahtumasta, mutta rahaa sen toteuttamiseksi ei ole? Nyt sitä on mahdollisuus saada hakemalla Itse tehty -rahaa. 4H-säätiö tukee 200–500 eurolla noin kymmentä nuorten omaa projektia.…

Nyt pääsee ilmoittautumaan Suomen Pohjoismaiselle 4H-leirille

Pohjoismainen 4H-leiri järjestetään tänä vuonna Nurmeksessa, Hyvärilän matkailu- ja nuorisokeskuksessa 23.–30. heinäkuuta. PM-leirille on tulossa 14–28-vuotiaaita nuoria eri puolilta maailmaa. Perinteisesti suurin määrä osallistujia tulee Norjasta. Sinun ei leirille päästäksesi…