4H mukana Nuori2017-tapahtumassa Tampereella

Meillä on Safkaksynttäriosasto ja lisäksi olemme mukana kahdessa eri seminaariohjelmassa. Nuori2017-tapahtuma järjestetään Tampere-talossa 27.–29.3.2017.

Tapahtuma on kaikkien aikojen suurin nuorisoalan ammattilaistapahtuma. Osallistujia on ilmoittautunut yli 2 800! Nuori2017-tapahtumassa on myös Järjestö 100 -valokuvanäyttelyn ja verkkosivun julkistus. Yksi näistä kootuista ja kuvatuista sadasta saavutuksesta on 4H:n yrittäjyyskasvatus.

Safkasynttäriosasto

27.–29.3. Sorsapuistosali, osasto B 18

4H juhlii 100-vuotiasta Suomea ja viettää Safkasynttäreitä Nuori2017-tapahtumassa.

Toivotamme kaikki Tampere-taloon saapuvat messuvieraat istahtamaan pirttipöydän äärelle Sorsapuistosaliin, osastolle B18.

Juokaamme yhdessä kupponen yrttiteetä ja jutellaan vaikka lasten ja nuorten ajankohtaisista asioista. Osastolla isäntäväkenä toimivat 4H-yhdistysten toimihenkilöt, osaavat nuoremme ja 4H-liiton toimihenkilöitä.

#Nuori2017 #4HSuomi #Safkasynttärit #syödäänyhdessä

Nuoret kesäyrittäjiksi! Miten?

Maanantaina 27.3. Klo 14.00–15.15 (Sopraano)

Kunta ei ole nuorten kesätyöllistämisessä yksin. Valtakunnallinen 4H-järjestö on luonut toimintamalleja, joiden avulla kunta ja 4H yhdessä edistävät nuorten työllistymistä kesäyrittäjinä.

Ohjelmassa nuorten kesäyrittäjyydestä kertovat Suomen 4H-liiton kehityspäällikkö Hilkka Näse, Tampereen 4H-yhdistyksen vt.toiminnanjohtaja Mirja Toropainen, Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistyksen 4H-aktivaattori Kristiina Pirttimäki ja 4H Länsi-Suomen aluejohtaja Päivi Kiviranta. Lue lisää ohjelmasta.

Lue lisää kesäyrittäjyydestä ja siitä, mitä kunta voi tehdä nuorten työllistämiseksi yhdessä 4H:n kanssa.

#yritäopitienaa #4hyritys #Nuori2017 #4HSuomi

Nuorten ruokakasvatus eri kentillä

Tiistaina 28.3. klo 14.30–15.30  (Linna)

Ohjelmassa nuoriin ja ruokaan liittyvää ajankohtaista keskustelua! Puheenvuoroissa eri alojen asiantuntijat tuovat esiin nuorten ruokakasvatuksen hyviä käytäntöjä ja tutkimustuloksia niin koulussa kuin vapaa-ajalla. Ohjelma tarjoaa kattavan kuvan ruokakasvatuksen nykytilasta Suomessa sekä käytännönläheisiä vinkkejä ruokakasvatuksen toteutukseen yhdessä lasten ja nuorten kanssa.

Ohjelmassa kuullaan Suomen 4H-liiton nuorisotyön johtajan Marjaana Liukon esitys: Ruokakoulut ja kerhotoiminta alakouluikäisten lasten ruokaosaamisen vahvistajina. Lue lisää ohjelmasta.

#ruokailo #ruokakasvatus #Nuori2017 #4HSuomi

Sosiaalisessa mediassa tapahtumaa voi seurata aihetunnisteella: #Nuori2017

Lue lisää Nuori2017-tapahtumasta http://www.nuori2017.fi/

 

4H-yritys on tapa tehdä itselleen kesätyö

Kesätyö 4H-yrittäjänä on aito keino lisätä nuorten kesätyömahdollisuuksia. Paikallinen 4H-yhdistys ja kunta voivat yhdessä luoda hyvät puitteet kesäyrittäjyydelle. Kesäyrittäjäksi ryhtymiselle voi olla monia syitä. Omat ansiot ovat tärkeitä, mutta yrittäjyydessä…

Sirpa Murtovaara Kuusamon 4H-yhdistyksestä palkittiin Vuoden innostajana

Ilmianna innostaja -kampanjassa etsittiin henkilöitä, jotka innostavat nuoria. Kaikkien ehdotettujen joukosta paneeli valitsi Vuoden innostajaksi Sirpa Murtovaaran. Valinta julkistettiin NUORI2017 tapahtumassa Tampereella 29.3.2017. Lue lisää...