4H näkyi ja säihkyi SuomiAreenalla Porissa

4H-toiminta esittäytyi iloisesti ja monipuolisesti Rätei ja lumpui -muotinäytösessä ja kansalaistorin pop up -nuorisotilassa

Toisenlaisen muotinäytöksen juontaja Saimi Hoyer ja Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä kehuivat kilvan Helmi Lehtisen voitokasta t-paitaa. ”Tästä nuoresta suunnittelijasta kuullaan vielä”, totesi Saimi Hoyer ja kaappasi Helmin kainaloonsa (kuva yllä).

Marttojen Garderobi -kierrätysnäytös Rätei ja lumpui nosti lavalle kymmeniä vapaaehtoisia, joista lähes kaikki olivat ensi kertaa muotinäytöksen malleina. 4H:n, Marttaliiton, Globe Hopen ja Pfaff-ompelukoneiden yhteistyönä järjestetyn Garderobi t-paitakilpailun voittajatyöt olivat esillä asiaan kuuluvasti 4H-nuorten päällä. Yleisön silmät kostuivat nuorten sähdetiessä lavalla. Muotinäytös oli satakuntalaisten vapaaehtoisten Marttojen voimanponnistus.

Kansalaistorin pop up -nuorisotilassa 4H-nuoret esittelivät 4H:n metsä- ja kerhotoimintaa #bongaapuulaji -kisan merkeissä. Puulajien tunnistaminen oli vieraiden mielestä hauskaa mutta myös haastavaa. Mänty oli niin persoonallinen, että moni meni vipuun veikaten sitä kuuseksi. Allianssi oli koonnut pop up -nuorisotilaan nuorisotyön moninaisuutta. Esillä oli 4H:n lisäksi myös Nuortenideat.fi -palvelu, Anti-flame League, Vihreä teatteri ja Satasirkus.

 

WP_20150715_069
SuomiAreena on loistava verkoistoitumisen paikka, jossa tapaa vanhoja ja uusia yhteistyökumppaneita.
WP_20150715_072
Pop up -nuorisotilassa pelikoneita pyörittäneiden Anti-flame Leaguen tyypit saatiin innostettua #bongaapuulaji-kilpailuun.
WP_20150715_090
Garderobi t-paita -kisan finalistipaidat upeiden 4H-mallien yllä Porin Satakieli-lavalla. Kuvassa satakuntalaiset 4H-nuoret Iida Vähäkylä, Lotta Vanhatalo, Elli Vähäkylä, Katarina Viitanen, Julia Mäkivaara, Helmi Lehtinen, Eemil Tapala, Leevi Vanhatalo, Milla Kangas.
IMG_0955
Kaikki mallit kukitettiin näytösen jälkeen. Kuvassa oikealla Marttaliiton puheenjohtaja Lea Sairanen, joka toimi myös näytöksen mallina.

 

IMG_0961
Marttaliiton Marianne Heikkilä oli yksi Rätei ja lumpui -näytöksen malleista esitellen puvun, joka vaikutti tarunhohtoiselta inkakuningattaren asulta. Marianne ja Helmi hehkuivat tyytyväisyyttään onnistuneen näytöksen jälkeen.

 

Kuvat Virpi Skippari ja Hilkka Näse

4H-mallit astuvat SuomiAreenan catwalkille Porissa

TOP-kilpailu Garderobi huipentuu toisenlaiseen muotinäytökseen Porin SuomiAreenassa. Näytöksen harjoituksissa nuoret saivat tuntumaa mallina toimimiseen koekampausten, vaatevalintojen ja koreografian myötä. Martat järjestävät Porin SuomiAreenalla Rätei ja lumpui -muotinäytöksen, joka esittelee kierrätysmuotia.…

Pohjoismaisen 4H-leirin järjestelyissä mukana 100 vapaaehtoista nuorta

4H-leirin ohjelma on kansainvälinen, korostaen 4H-arvojen mukaisesti käsillä tekemisen taitoja 40 erilaisessa työpajassa. Työpajoja ohjaavat vapaaehtoiset nuoret, joita leirillä työskentelee lähes sata. Lue lisää...